На Хмельниччині командир відділення пожежної частини поза службою врятував на воді 9 людей, з них 4 дітей

На Хмельниччині командир відділення пожежної частини поза службою врятував на воді 9 людей, з них 4 дітей

10.06.14 09:37 0 981
8 червня о 21:20 на пункт зв’язку рятувального підрозділу надійшло повідомлення про те, що в м. Деражня на р. Вовк перекинувся човен з дітьми та дорослими.

На щастя, на місці події перебував 30-річний командир відділення 11-державної пожежно-рятувальної частини старший сержант служби цивільного захисту Сергій Рудий, який у вільний від чергування час рибалив неподалік. Вогнеборець не розгубився і відразу кинувся на допомогу. На власному човні він доплив до людей, які перебували у воді, та відразу дістав з річки чотирьох дівчаток віком від 7 до 10 років. П’ятеро дорослих, тримаючись за човен, залишалися у воді до приїзду рятувальників, які згодом транспортували потерпілих до берега та передали лікарям швидкої медичної допомоги.

Завдячуючи самовідданості рятувальника, який проявив не тільки громадянський обов’язок та навики рятувальника, але й за збігом обставин опинився у потрібний час на місці трагедії, вдалося врятувати 9 людських життів, адже глибина річки у місці, де перекинувся човен, сягала 3-х м та не залишала шансів на порятунок.

Як з’ясувалося, компанія з 5 дорослих та 4 дітей намагалися перетнути річку на металевому човні, у якому допускається транспортування не більше 6 осіб. Не допливши до берега близько 100 м, човен почав розхитуватись та перекинувся.

На даний час життю та здоров’ю потерпілих нічого не загрожує.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян – не нехтуйте елементарними правилами поведінки на воді. В жодному разі не заходьте у воду напідпитку та не ставте під загрозу життя своїх дітей.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Шматки
Наступна новина: Атлетико хоче підписати ...

КОМЕНТАРІ