Журналіст із Луганська, який перебував у полоні терористів, розповів про постійні катування

Журналіст із Луганська, який перебував у полоні терористів, розповів про постійні катування

10.06.14 09:02 0 862
Журналіст із Луганська, який три дні перебував у полоні в терористів, із жахом згадує пережите і зізнається, що боїться повертатися додому.

Про це йдеться у проекті телеканалу ZIK «Особливий погляд» (субота, 22:05).

Журналіст із Луганська, Володимир (прізвище він приховує, бо вдома зашилась його мати) ось уже два тижні живе у Львові. Під час останніх подій у країні, як і більшість колег, він багато працював безпосередньо у «гарячих точках» свого регіону. Востаннє виконував редакційне завдання перед президентськими виборами.

Володимир побачив підозрілих незнайомців і почав їх фотографувати. Такі дії чоловікам не сподобалось і вони викликали собі підмогу та потягли журналіста до машини. Там замкнули його у багажнику.

У полоні терористів Володимир пробув три дні.

«Прикладом били, поламали ребра. Казали «Мнє вас тут не жалко, патому шо ви сволочі фашисти» і так далі. Ясно казали: «Я зараз тобі прострелю голову, ти ж панімаєш, што з табой в следующий раз будет, кода ти попадьош сюда», – розповідає Володимир із Луганська.

А ще були постійні катування.

Журналіст розповідає, що був не сам. Разом із ним у підвалі утримували ще дев’ятьох хлопців. Одного відпустили разом із ним. Що сталося з іншим – не знає. Усіх їх теж постійно били.

Володимир і досі дивується, як сталося, що його відпустили. Але одразу ж після звільнення перебрався спершу до столиці, а згодом – і до Галичини.

Тепер чоловік планує осісти саме тут. Хоче знайти роботу, бо повертатися особливо і нікуди. Каже, це можливо лише за єдиної умови, – коли побачить рідний Луганськ мирним і вільним від окупантів та їхніх прибічників.

«Влади у Луганську нема. Зараз влада у Луганську – це автомат, зброя. Іншої влади там немає», – підсумовує журналіст.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клінтон закликає до ...
Наступна новина: На Шматки

КОМЕНТАРІ