Людям треба розтлумачили, що таке економічна частина угоди з ЄС, – учасник «Вільного мікрофону»

Людям треба розтлумачили, що таке економічна частина угоди з ЄС, – учасник «Вільного мікрофону»

10.06.14 08:34 0 845
Майже 80% учасників народного проекту «Народний мікрофон» телеканалу ZIK сприймають майбутнє підписання економічної частини угоди про асоціацію з ЄС як крок до життя за європейськими стандартами, що передбачає відповідні якість товарів, розмір зарплат, пенсій, стипендій. А ще – відкриття для країни європейського ринку.

Такими є результати опитування традиційної рубрики програми «Питання тижня» від 7 червня: «Що для вас означає підписання економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом?».

«Багато з того, що виробляється зараз в Україні, немає належної якості. Це стосується одягу, продуктів харчування. Європейські вимоги щодо цього – суворіші, аніж наші. Підписання угоди – це нові вимоги і нова якість для українського споживача», – переконаний мешканець Чернівців.

«Підписання угоди з ЄС сприятиме модернізації виробництва, економіки. У цілому, вважаю, матимемо модернізацію суспільства», – оптимістично заявив чоловік в Ужгороді.

«Україна, маючи такі ресурси, зможе в найближчому майбутньому поставляти в Європу конкурентноздатні товари», – заявив 50-літній киянин.

Варто зазначити, що передусім позитивних змін очікує молодь. Причому молоді люди зазначають: життя в країні не зміниться різко, Україну чекає тривалий і непростий шлях при переході до справді європейських стандартів. Але наближення до ЄС дає надію на стабільне і якісне життя у майбутньому.

«Перші результати відчуємо років за 2-3. Поліпшення буде: для студентів краща стипендія, можливість відпочити у Європі. Я особисто сподіваюся на можливість працювати, забезпечувати себе і допомагати батькам», – поділилася надіями дівчина у Луцьку.

«Для нас, молоді, дуже важливо бути впевненими у завтрашньому дні, у достатку, добробуті», – такої ж думки молодий іванофранківець.

А чимало людей звертали увагу на те, що насправді вони мало що знають про зміст документа. Відтак не до кінця розуміють його значення для України.

«Науковці, економісти, мабуть, добре все проаналізували. Але треба, щоб і людям розтлумачили, що таке ця економічна частина», – висловив побажання багатьох мешканців Західної України і Києва старший чоловік з Івано-Франківська.

Варто зазначити, що близько 15% народних ораторів не вірять, що підписання угоди суттєво вплине на життя українців.

«Мені не надто подобаються надмірні свободи, що є в Європі, – сказала жінка у Луцьку, яка прийшла до трибуни «Вільного мікрофону» зі своїми дітками. – Мені подобається наше українське виховання, сімейні цінності. Ми маємо потенціал самим будувати державу».

«Життя триває, працювати треба, як і працювалося, я в ніякі чудеса економічні не вірю. Я їх не бачила за своє життя. Дуже багато угод свого часу Україна підписувала і – нічого», – скептично заявила жінка в Ужгороді.

Між іншим, найбільшими песимістами виявилися мешканці Тернополя і Рівного: кожен третій учасник знімання проекту у цих містах висловив сумніви щодо покращення життя після підписання економічної частини Асоціації з ЄС.

Більше думок про очікування від підписання економічної частини Асоціації з ЄС, можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках «Вільного мікрофона» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Нагадаємо, шо трибуна справжньої свободи слова "Вільний мікрофон" від ZIKу щосуботи працює з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кіцманські міліціонери ...
Наступна новина: Клінтон закликає до ...

КОМЕНТАРІ