На Тернопіллі вшанували пам’ять засновника нового українського «спецназу»

На Тернопіллі вшанували пам’ять засновника нового українського «спецназу»

10.06.14 13:27 0 829
20-та річниця загибелі Героя Радянського Союзу, засновника нового українського «спецназу» підполковника Ярослава Горошка виповнилася 8 червня.

Громада Тернопільщини вшановула пам’ять українського патріота. У день смерті поминальні заходи відбулися у рідному селі Героя.

Урочистою ходою від церкви Різдва Пресвятої Богородиці пройшли борщівчани та гості села (родичі, бойові побратими, депутати різних рівнів, представники органів місцевого самоврядування) до кладовища. Священнослужителі відправили поминальний молебен за всіх померлих земляків та на могилі Ярослава Горошка. Мітинг-реквієм відбувся після панахиди.

По завершенні виступів, палких слів, спогадів воїнів-афганців, котрі нікого не залишили байдужими, ветерани відсалютували в честь свого загиблого побратима.

Відбулася екскурсія до музею Ярослава Горошка, що у Борщівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Лановецького району. Педагогічний та учнівський колектив опікується закладом. Нещодавно було відкрито другу кімнату. Окрім експозиції, присвяченої Герою, є у музеї експонати, що розповідають про чотирьох мешканців Лановеччини, загиблих у далекому Афганістані. Нещодавно тут відкрились стенди, присвячені Героям Небесної Сотні.

Юні жителі Борщівки, вчителі, використовуючи музику та художнє слово, розповіли про підполковника Ярослава Горошка, цікавими фактами із його біографії поділилися бойові побратими.

Звертаючись до громади, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату Тернопільської облради Володимир Росоловський сказав: «Ми гордимося цією мужньою та самовідданою людиною, родиною, котра виховала героя”. Він також наголосив на тому, що справжній патріотизм та відданість власному народу виховуються з покоління в покоління та продекламував поезію “Діалог поколінь”.

Усі присутні наголошували, що у нинішній складній ситуації держава відчуває брак таких фахівців та патріотів як Ярослав Горошко. Його побратими підкреслювали: “Коли б Ярослав Павлович був живий та продовжував служити, Україна не несла б таких втрат у боротьбі з сепаратистами та агресорами. Цих кривавих подій просто б не допустили. ми маємо зробити відповідні висновки із всіх помилок та недоліків. На прикладі Ярослава Горошка мають виховуватись наступні покоління українських вояків-спецнацівців, розвідників”.

На завершення відбувся концерт гурту «Долг».

Разом з тим вшанування пам’яті Героя в області продовжується.

4 червня на базі дитячого оздоровчого табору «Зоретрус» стартувала обласна дитячо-юнацька військово-патріотична теренова гра «Джура» Українського козацтва. Цього року один з етапів цієї гри присвячений пам’яті нашого славного земляка. Незабаром у обласному краєзнавчому музеї розпочне роботу виставка, присвячена українському патріоту. ЇЇ відкриттю передуватиме урочиста академія. А у жовтні відбудуться заходи у навчальних закладах краю та працюватиме тематична експозиція в обласному архіві. Також планується видання книги, присвяченої Герою Радянського Союзу, засновнику нового українського «спецназу» підполковнику Ярославу Горошку, тривають клопотання про присвоєння імені Ярослава Горошка 6-му батальйону територіальної оборони Тернопільської області.

Нагадаємо, 30 квітня голова обласної ради Василь Хомінець підписав розпорядження «Про створення оргкомітету з вшанування на обласному рівні пам’яті Героя Радянського Союзу підполковника Ярослава Горошка». Згодом було розроблено та затверджено очільником облради низку заходів щодо цього.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершила роботу робоча ...
Наступна новина: Луцькі освітяни ...

КОМЕНТАРІ