Івано-Франківщина: управління ДСНС в області застерігає - обережно змії!

Івано-Франківщина: управління ДСНС в області застерігає - обережно змії!

10.06.14 14:31 0 935
Літо – чудова пора для відпочинку та гарних вражень, але, на жаль, і вона таїть в собі небезпеки, уникнути яких інколи просто немає змоги.

До однієї з таких небезпек і належить зустріч з гадюкою, яка, на жаль, у багатьох випадках закінчується лікарняним ліжком. Щоправда, зустріти її можна тільки у природному середовищі.

Загалом такі випадки фіксуються під час відпочинку, зрідка на територіях відпочинково-оздоровчих закладів чи під час перебування на дачі. Набагато вищий ризик потерпіти від гадюки в лісі, особливо під час збирання грибів та ягід, коли її просто не видно під ногами, чи на кущі.

Загалом з початку року від укусів змій потерпіло 10 мешканців краю, які в стані середньої важкості були госпіталізовані до медичних закладів. На щастя, обійшлося без трагічних випадків.

Як відомо, в лісах Прикарпаття найчастіше зустрічаються лі­сова та степова гадюки. Якщо Вас все ж таки вкусила небезпе­чна плазунка, реа­гу­­вати потріб­но миттєво та прави­льно, зазна­чають медики.

При укусі змії не варто піддаватися панічним настроям, радять лі­карі. Потрібно уважно оглянути мі­сце укусу. Якщо вкусила гадюка, то на тілі потерпілого залишаю­ться сліди двох от­ру­йних зубів (рі­дше одного) - кро­воточиві ранки, що віддалені одна від одної на 1-1,5 см.

Вча­­сне лікування гарантує одужання без наслідків для здоров’я та жи­ття.

Управління ДСНС в області застерігає мешканців краю бути уважними та обережними під час мандрівок лісом, ад­же найчастіше натрапити на не­бе­зпечних плазу­нів можна саме там. Під час прогулянки лісом, щоб вберегтися від укусу гадюки, ра­дять рятувальники, необхідно мати відповідний одяг та взуття, також слід користуватися палицею відповідної довжини, щоб перевіряти зарості. Отож, щоб не потрапити на зуб лісовій плазунці будьте пильними та обережними під час відпочинку!

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Пакистані військові ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ