Чернівецька область: на одній з пожеж загинула людина

Чернівецька область: на одній з пожеж загинула людина

10.06.14 13:54 0 856
6 червня о 05:30 на спецлінію 101 міста Сторожинець надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку місцевої мешканки у селі Верхні Петрівці Сторожинецького району. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець та місцеві пожежні команди сіл Верхні Петрівці та Нижні Петрівці відразу були направлені на місце події. Повідомлення до рятувальників надійшло від мешканців сусідніх будинків, які помітили пожежу вже тоді, коли вогонь повністю охопив будинок. Швидкому поширення полум’я сприяло те, що будівля була повністю дерев’яна. Через це також існувала загроза розповсюдження вогню на поруч розташовані 2 господарські будівлі. Рятувальники відразу увійшли в будинок для проведення пожежної розвідки, в ході якої було виявлено тіло домовласниці, жінки 1934 року народження. На жаль, через запізніле повідомлення допомогти жінці вже не було змоги. Бійці ДСНС локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували її. Вогнеборці зберегли від знищення 2 господарські будівлі.

9 червня у Чернівцях по вул. Південно-Кільцевій горіла трансформаторна підстанція. Рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Чернівецькій області за лічені хвилини прибули на місце події. Складність пожежі полягала у тому, що трансформаторна підстанція знаходилася під напругою. Працівники «Чернівціобленерго» відключили електропостачання, після чого рятувальники за допомогою піноутворювача ліквідували пожежу.

За останні 5 діб на території Чернівецької області виникло 4 пожежі, під час яких пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 2 будівлі.

Всього з початку року на території Чернівецької області виникло 306 пожеж, на яких загинуло 17 громадян, ще 8 були травмовані. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: дотримуйтеся правил безпеки! Пам’ятайте, що найчастіше люди гинуть через нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Цінуйте ваше життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ