На Хмельниччині правоохоронці разом з громадськими активістами виявили групу браконьєрів

На Хмельниччині правоохоронці разом з громадськими активістами виявили групу браконьєрів

11.06.14 16:45 0 742
Під час спільного рейду працівниками управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області та членами громадської організації «Хмельниччина. Самооборона і контроль» на водосховищі річки Бужок було виявлено групу браконьєрів.

Близько 7-ї години ранку в одному із сіл Летичівського району правоохоронці разом із громадськими активістами зафіксували факт незаконного вилову риби на водосховищі річки Бужок.

П’ятеро мешканців району, найстаршому з яких 44 роки, а наймолодшому — 20, не маючи спеціального дозволу, із використанням сіток, що є забороненим знаряддям ловлі риби, займались незаконним рибним промислом, чим порушили «Правила любительського і спортивного рибальства», які затверджені Наказом Державного комітету рибного господарства України № 19.

Загалом браконьєри виловили більше 900 рибин, серед яких карасі, окуні, плітки, лящі і навіть раки. Найбільше із нелегального вилову — карасів. Їх нарахували аж 880 штук. Наразі Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області займається оцінкою збитку, завданого навколишньому середовищу.

Крім того, у зловмисників працівниками міліції було вилучено 8 рибальських сіток довжиною від 270 до 1000 метрів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються штрафом у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Досудове розслідування наразі триває.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська ...

КОМЕНТАРІ