На Житомирщині візитівка дільничного допомогла викрити лісового гурмана опію

На Житомирщині візитівка дільничного допомогла викрити лісового гурмана опію

11.06.14 10:05 0 764
У лісосмузі на околиці смт. Попільні правоохоронці виявили замасковане виробництво опію та затримали його організатора. На місці події було вилучено наркосировину, інгредієнти для виготовлення наркозасобів та екстракційний і ацетильований опій. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Приховане у чагарнику від стороннього ока облаштування місцини усім своїм виглядом свідчить про призначення. Розпалене багаття, каструлі з характерним нашаруванням, наявність специфічних інгредієнтів, подрібнена макова солома та інше приладдя – видають любителя «кайфонути».

Один з місцевих жителів звернув увагу на дим, що підіймався уранці із чагарника неподалік залізничного полотна. Чоловік неабияк занепокоївся через загрозу пожежі і вирішив ближче роздивитись, що палає у такому місці і хто міг залишити там вогнище. Втім зблизька виявилось, що господар у багаття є і займається він дивними справами з характерним запахом.

Тож, зрозумівши суть справи, випадковий свідок злочину звернувся до міліції, навіть далеко не відходячи від пристанища одурманеного «лісовика». У цьому йому допомогла візитівка дільничного інспектора, вручена чоловікові міліціонером кількома днями раніше.

На місце події дільничний прибув разом зі слідчо-оперативною групою і припинили незамислуватий процес виготовлення дурману. «Лісовиком» з екстраординарними вподобаннями виявився 33-річний місцевий житель, уже знайомий правоохоронцям по раніше зафіксованим фактам зберігання та продажу наркотиків. Кілька років тому чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності відразу за двома статтями Кримінального кодексу, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків. Того разу обійшлося умовним терміном відбування покарання, вочевидь, молодик лише надихнувся поблажками Феміди й узяв до уваги набутий раніше досвід.

– Було встановлено, що затриманий чоловік приніс до лісосмуги наркосировину та інші інгредієнти для виготовлення опію, і, сподіваючись на те, що він ніким не буде помічений, узявся реалізовувати виробництво наркотичних засобів для власного вжитку, - коментує начальник Попільнянського РВ УМВС Микола Бондарчук.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили понад 700 грамів макової соломки, 40 пігулок «Димедролу», 15 мл екстракційного, а також 1мл ацетильованого опію, 150 г концентрату соломи маку, 0,5 л ацетону та пристрої, за допомогою яких виготовлялися наркотики.

Нині за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, піврічного арешту, обмеження або позбавлення волі строком до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Попільнянського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську у ...

КОМЕНТАРІ