Дніпропетровці пікетували міськраду й ОДА через подорожчання проїзду в маршрутках

Дніпропетровці пікетували міськраду й ОДА через подорожчання проїзду в маршрутках

11.06.14 08:09 0 814
У Дніпропетровську десятки активістів – представники громадських організацій та учасники Євромайдану – пікетували міську раду й облдержадміністрацію. Вони вимагали від посадовців скасувати рішення про підвищення плати за проїзд у міських маршрутках й оприлюднити достовірну інформацію щодо розрахунків тарифу по кожному маршруту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У руках пікетувальники тримали плакати з написами «Дніпру – справедливий тариф» і «Вимагаємо транспортну реформу».

За словами учасників пікету, підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі міста на третину – з 3 до 4 гривень – економічно необґрунтоване, до того ж своє рішення міськвиконком ухвалив з порушеннями процедури і без попередніх громадських слухань.

«Суть порушення у тому, що повноваження з підвищення тарифу в Дніпропетровській області наданий лише обласній державній адміністрації, за постановою Кабінету міністрів України. Ми оскаржуємо це рішення в суді», – сказав Радіо Свобода юрист Ігор Токовенко.

Як зазначили активісти, вартість проїзду в маршрутках у Дніпропетровську наразі є найвищою серед обласних центрів України, приміром, у сусідній Полтаві, попри таку такі самі ціни на пально-мастильні матеріалі, жителі сплачують по 2,5 гривні за одну поїздку.

За даними активістів, наразі ухвала про подорожчання проїзду оскаржується в Бабушкінському районному суді Дніпропетровська. У соціальних мережах дніпропетровці також збирають підписи під петицією протесту до міського голови Івана Куліченка.

Водночас начальник департаменту транспорту міськради Ірина Прилипа звинувачення в неправомірності рішення про здорожчання проїзду відкинула, заявивши, що воно пройшло всі належні узгодження й оприлюднене на сайті міськради.

Після переговорів із владою учасники пікету домоглися згоди на проведення громадського обговорення проблем маршрутного транспорту за участі активістів та перевізників. Влада також пообіцяла відмовитись від планів щодо запровадження «нічних» тарифів на маршрутки (з 23:00 до 6:00), які мали бути у півтора-два рази вищими за звичайні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ