проведено обласні змагання Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки»

проведено обласні змагання Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки»

11.06.14 08:10 0 805
З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях та подіях, 9 червня 2014 року на території пансіонату "Черемош", що у місті Вижниця, відбулися змагання ХІ обласного збору юних рятувальників "Школа безпеки". Захід був організований Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області.

Участь у змаганнях прийняли 11 команд з районів області, 2 команди з Чернівців, а також представники обласних центрів туризму Запорізької та Донецької областей, які приїхали на відпочинок у Чернівецьку область.

Школярі демонстрували свої вміння у подоланні рятувально-прикладної дистанції. Умовні екстремальні ситуації вимагали від учасників зібраності, знань, швидкої реакції і відповідної фізичної підготовки. Загалом, чимало важких і складних випробувань долали юні рятувальники. При цьому вони виявили професійні навички, фізичну витримку та різноманітні знання з основ безпеки життєдіяльності. За результатами змагань перше місце посіла команда туристичного клубу "Пілігрим" Чернівців, друге місце – Путильського району, третє – Заставнівського району. Призери були нагороджені кубками, медалями, дипломами та цінними подарунками, а решта учасників – заохочувальними призами та дипломами.

Проведення таких заходів є надзвичайно важливим, адже завдяки цьому можна навчити дітей правильно поводитися у випадку надзвичайної події, а також вміти надати першу допомогу тим, хто її потребує.

Алла Прохоренко,

завідуюча обласним методичним

кабінетом НМЦ та БЖД

Чернівецької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ