На Волині вшанували Праведників народів світу – громадян України

На Волині вшанували Праведників народів світу – громадян України

11.06.14 15:02 0 754
У приміщенні Луцької міської ради відбулась урочиста церемонія з вшанування Праведників світу: Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель вручив трьом волинським родинам, а також рівненській та тернопільській, відзнаки. Такі нагороди Держава Ізраїль вручає людям, які ризикували своїм життям під час Другої Світової війни, щоб врятувати євреїв від знищення нацистами. І як наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель, його країна це буде робити доти, допоки не привітає усіх причетних до порятунку єврейського народу.

Усі п’ять відзнак посмертно присвоєно родинам Барбарук, Масло, Мосійчук, Печені та Жигадло. Подяки та пам’ятні медалі отримали їх родичі.

Участь у церемонії з нагородження Праведників світу взяли голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт та перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, голова опікунської ради Волинської єврейської общини Борис Карп, представники єврейської общини.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт підкреслив, що поняття «Праведник» несе в собі щось приємне. «Люди, які ризикуючи власним життям рятували інших, - гідні великої поваги. Ми повинні робити все для того, щоб подібні історії, коли громадяни однієї країни, рятуючись від ворогів, тікали з рідних країв ніколи більше не повторювались».

На думку першого заступника Луцького міського голови, Україні, з Держави Ізраїль потрібно брати приклад як пошановувати своїх співвітчизників та побажав усім миру.

Вже понад 20 років Посольство Держави Ізраїль в Україні проводить урочисті церемонії нагородження дипломами та медалями Праведників народів світу – громадян України. За кількістю Праведників Україна посідає четверте місце в світі після Польщі, Нідерландів та Франції. На в Україні Праведниками народів світу визнано 2472 родини.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ