Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Ельом

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Ельом

11.06.14 11:51 0 1026
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Ельом.

Голова облдержадміністрації насамперед привітав Посла Держави Ізраїль в Україні на гостинній волинській землі та розповів про інвестиційні та туристичні можливості краю.

Пан Реувен зазначив, що на Волині - вперше, а метою його візиту в наш регіон є обговорення напрямків розвитку співробітництва Волинської області з Державою Ізраїль та участь у церемонії нагородження Праведників народів світу.

За словами Посла, Держава Ізраїль готова поділитися досвідом у розвитку сільського господарства, охорони здоров’я, екології, туризму та охорони громадського порядку.

«Ми успішно співпрацюємо з Вінницею, де збудували діагностичний центр. Українські медики, які там працюють, постійно підвищують кваліфікацію. Ми також навчились очищати воду, переробляти сміття та вирощувати ягоди. Успішно себе зарекомендувала в Ізраїлі програма «Безпечне місто», яка дає можливість правоохоронцям діяти на випередження, контролюючи ситуацію в містах за допомогою камер відео спостереження», - розповів він.

У свою чергу, голова облдержадміністрації, зазначив, що Волинь відкрита до співпраці з Державою Ізраїль та готова вивчати і переймати її досвід.

Він також додав: «Для нас Ізраїль – приклад того, як нація зуміла об’єднатися та відродити за короткий термін національну мову, має належну підготовлену свою армію. Для нас показово, як ви навчились відбивати атаки терористів. І для нашої країни як ніколи – актуальне питання безпеки. Нам приємно, коли інші держави підставляють Україні дружнє плече».

Голова облдержадміністрації також відзначив, що Президент України Петро Порошенко у своїй промові під час інавгурації наголосив, що докладе максимум зусиль для подолання збройного конфлікту на Сході України.

Григорій Пустовіт подякував Реувену Дін Ельому за надання медиками його країни допомоги українцям, які постраждали на Євромайдані в Києві.

На зустрічі були також присутні Перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Гай Гладі та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич вимагає ...
Наступна новина: Рятувальники Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ