У Луцьку нагородили Праведників народів світу

У Луцьку нагородили Праведників народів світу

11.06.14 12:26 0 822
У місті Луцьку перебуває Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Реувен Дін Ель.

У рамках візиту він взяв участь у нагородженні дипломами та медалями Праведників народів світу – людей, що ризикуючи своїм життям рятували євреїв під час Другої світової війни.

«Праведники народів світу» - це офіційне звання, яким від часу свого заснування 1953-го року інститут пам’яті Голокосту «Яд-Вашем» у Єрусалимі нагороджує тих, хто допомагав євреям.

Протягом двадцяти років Посольство Держави Ізраїль в Україні щорічно проводить урочисті церемонії нагородження Праведників народів світу, яких в Україні визнано - 2472 громадян.

За кількістю Праведників – Україна посідає четверте місце в світі після Польщі, Нідерландів та Франції.

Участь у сьогоднішній церемонії нагородження з Надзвичайним та Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні паном Реувеном Дін Елем взяли голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, секретар міської ради Сергій Григоренко та представники єврейської общини.

Нагороди з рук Реувана Дін Еля отримали представники п’яти родин з Волинської, Рівненської та Тернопільської областей. Так, звання «Праведники народів світу» присвоєно: Барбарук Івану та Оксенії, їх сину Івану (посмертно), Масло Івану і Теклі (посмертно), Мосійчук Сергію і Вірі (посмертно), Печені Михайлу і Зоф'ї (посмертно), Жигадло Федору і Горпині (посмертно).

Звертаючись до присутніх Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні наголосив, що вони намагаються віднайти всіх людей, які не боячись смертельної загрози, рятували євреїв під час Другої світової війни. Він зазначив, що ці люди своїми діями заслужили на належну шану та повагу.

Реувен Дін Ель зазначив, що питанню Праведників приділяють значну увагу в Ізраїлі. Він наголосив, що ця робота буде продовжуватися доти, поки всі Праведники не будуть знайдені та пошановані належним чином.

Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні висловив слова вдячності родинам наших співвітчизників, які рятували євреїв. На його думку, це був справжній подвиг.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що люди, які ризикуючи власним життям, рятували інших – гідні великої поваги. Він наголосив, що ми повинні робити все для того, щоб подібні історії, коли громадяни однієї країни, рятуючись від ворогів, тікали з рідних країв, ніколи більше не повторювались.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що, ті люди, які удостоєні звання «Праведники народів світу», заслуговують на шану.

Крім того, зауважив, що для нас усіх має бути прикладом те, що інша держава вшановує українців. «Я впевнений, що це приклад, як нам треба поважати людей», – наголосив він.

Також Святослав Кравчук подякував керівництву Ізраїлю за те, що саме на теренах цієї держави відновлюють своє здоров’я українці, які постраждали під час революційних подій у Києві. Він побажав громадянам України та Ізраїлю, щоб над їхніми головами завжди було мирне та безхмарне небо.

На завершення урочистостей присутні виконали гімни України та Ізраїлю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: на ...
Наступна новина: На Альфа джаз фест до ...

КОМЕНТАРІ