На Хмельниччині пізнаємо світ професій разом

На Хмельниччині пізнаємо світ професій разом

11.06.14 16:51 0 761
Під таким гаслом мандрували країною професій учні, які відпочивають у пришкільному таборі Кадиєвецької ЗОШ. Провідником у цій мандрівці стали спеціалісти Кам’янець-Подільського районного центру зайнятості — профконсультанти Світлана Соболь і Юлія Коваль. Пізнавати світ професій у формі гри найбільше сподобалося найменшим учасникам. Вони залюбки брали участь у літературному конкурсі. Під час якого вгадували у прислів’ях і приказках пропущені назви професій. Чимало охочих повправлялися і в конкурсі «Намалюй професію на асфальті». Діти різного віку з неабиякою зацікавленістю брали участь у вікторинах, розмірковували про важливість правильного професійного вибору в житті кожної людини, розповідали про власні хобі, ділилися своїми мріями, професійними планами й намірами на майбутнє.

Школярів зацікавив пісенний конкурс. Учасники наввипередки виконували пісні про бухгалтера, стюардесу, водія, вчительку, музиканта та інших представників різних професій А за перемогу отримали призи з корисною інформацією про службу зайнятості.

У мобільному центрі профорієнтації старшокласники проходили тестування щодо визначення професійних здібностей і нахилів. Учні ретельно обдумували відповіді на запитання, що їм пропонувала комп’ютерна програма. Це свідчить про те, що й вибір майбутньої професії вони теж робитимуть серйозно. А результати профдіагностики допоможуть їм зробити правильний вибір.

Під час заходу діти ділилися своїми враженнями про відкритий для себе розмаїтий світ професій. Тож для учнів ця зустріч була пізнавальною та цікавою. Не легко було визначити найбільш активних учасників для заохочення їх подарунками – активними і кмітливими були всі.

Проведений захід урізноманітнив відпочинок школярів і зробив його не тільки приємним, а й корисним. Тому що під час зустрічі діти отримали не тільки заряд бадьорості але й завдяки службі зайнятості поповнили свої знання цікавою інформацією про різноманітний й цікавий світ професій, власні здібності і можливості, стали більш обізнаними щодо ситуації на ринку праці та перспектив на майбутнє.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська ...
Наступна новина: Керівник буковинської ...

КОМЕНТАРІ