Європейські режисери закликають владу РФ звільнити Олега Сенцова

Європейські режисери закликають владу РФ звільнити Олега Сенцова

11.06.14 16:09 0 797
Ряд шанованих європейських режисерів виступили із закликом звільнити їхнього українського колегу Олега Сенцова, якого тримають під арештом у Криму.

Як пише The Guardian, серед режисерів, які підтримали та заступилися за Сенцова, зокрема Педро Альмодовар, Кен Лоуч, Він Вендерс, Бела Тарр та інші.

Кіномитці підписали спільного листа, складеного Європейською кінематографічною радою під керівництвом польського режисера Агнешки Холланд.

У листі, адресованому російській владі, закликають забезпечити безпеку Сенцова, провести справедливе розслідування в його відношенні, пред’явити режисерові адекватне звинувачення або відпустити його.

Нагадаємо, Олег Сенцов був затриманий російськими правоохоронцями у Криму 11 травня. Його запідозрили у підготовці теракту та перевели до московського СІЗО. ФСБ Росії також звинуватила українського режисера у співпраці із «Правим сектором». Сам режисер всі звинувачення відкидає.

Зазначимо, Олег Сенцов зняв свій перший повнометражний фільм «Гамер» в 2011 році. Він був відібраний на кінофестиваль в Роттердамі. Останнім часом Сенцов працював над проектом «Носоріг», інформує 5 канал.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині в ДТП ...
Наступна новина: Василь Хомінець: ...

КОМЕНТАРІ