Церкви України заявили, що готові сприяти примиренню і порозумінню між громадянами

Церкви України заявили, що готові сприяти примиренню і порозумінню між громадянами

11.06.14 09:42 0 772
Міжконфесійна та міжнародна група «Примирення», до складу якої входять УПЦ МП, УГКЦ, РКЦ в Україні та Німецька євангелічно-лютеранська церква України, заявила про готовність сприяти порозумінню між громадянами України та служити справі загального примирення.

Про це йдеться в комюніке учасників групи, яке від її імені оприлюднив на прес-конференції голова інформаційно-аналітичної служби Київської митрополії УПЦ МП Володимир Бурега.

«Ми, представники церков України, усвідомлюючи власну відповідальність перед Богом і людьми за долю України і кожного її мешканця, заявляємо про власну готовність сприяти ініціативам, які будуть мати за мету побудову довіри і порозуміння між громадянами України та слугуватимуть справі загального примирення», – йдеться в документі.

Єпископ Борис (Ґудзяк), голова відділу зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ у свою чергу зазначив: « нашим завданням є свідчити, свідчити правду у наших відносинах з Богом і ближнім. Маємо старатись любити Бога і людей, і це «Примирення», якого ми усі прагнемо, стане нашим внутрішнім миром. При цьому маємо намагатись шанувати свободу кожної людини, бо так робив наш Небесний Отець».

о. Ігор Шабан, голова комісії УГКЦ сприяння єдності християн, звертаючись до учасників кругло столу, висловив впевненість, що примирення в Україні можливе лише через повернення до християнських цінностей та зауважив, що наше суспільство охопила не так політична чи економічна кризи, як моральна криза і втрата довіри одне до одного.

На завершення зустрічі було представлено комюніке учасників міжнародної групи «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусії, Польщі й Німеччині», передає РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ