ЛОДА подала на розгляд обласної ради програму боротьби з онкологічними захворюваннями на Львівщині до 2016 року

ЛОДА подала на розгляд обласної ради програму боротьби з онкологічними захворюваннями на Львівщині до 2016 року

11.06.14 15:01 0 805
Львівська обласна державна адміністрація просить винести на розгляд чергової сесії Львівської обласної ради проект рішення «Про затвердження Обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області до 2016 року». Відповідну програму подано до обласної ради.

Програма розроблена Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації у рамках співфінансування виконання у Львівській області проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», яким передбачено виділення Львівщині фінансового ресурсу на модернізацію галузі охорони здоров’я загальним обсягом 10 млн. у еквіваленті дол. США.

В обґрунтуванні Програми боротьби з онкологічними захворюваннями йдеться, що статистика захворюваності на злоякісні новоутворення у Львівській області має динаміку стабільного росту у 2,5-3 % на рік і за останні 30 років захворюваність на рак зросла на 30%. До 2020 року прогнозується ще 25% зростання захворюваності на злоякісні пухлини. У міській місцевості пропорція кардіологічної смертності знижується, а онкологічної зростає, що свідчить про зміщення факторів ризику хвороб у зв’язку із способом життя та шкідливими впливами у містах. Рівень онкологічної смертності найвищий у Жидачівському і Перемишлянському районах, а також у містах області (Львів, Червоноград, Дрогобич, Трускавець).

Обсяг коштів, які пропонується залучити з обласного бюджету на виконання програми у 2014 р., становить 3 млн. 325 тис. грн., 2015 р. – 3 млн., 2016-го – 4 млн. 225 тис. У 2014 р. розробники програми ставлять собі за мету покращити хірургічне лікування раку абдомінальної локалізації (печінки, підшлункової залози) і діагностику новоутворів легенів та бронхів; зробити доступнішим хіміопроменеве лікування раку; підтримка мамографічного скринінгу раку грудної залози; забезпечення сервісного обслуговування та ремонту дороговартісної апаратури.

Перелік заходів для виконання завдань програми на 2014 р. передбачає придбання гармонійного скальпеля, енергетичної платформи для коагуляції Force Triad (монополяр, біполяр, аргон), операційного столу, електродів до апарату електрохірургічної абляції Rita-system; забезпечення мамографічною плівкою; придбання фіброброхоскопів для торакальної служби онкоцентру; сервісне обслуговування і комплектуючі для апаратів променевої діагностики; придбання хіміопрепаратів для лікування раку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: На Волині вшанували ...

КОМЕНТАРІ