У Львів привезли поранених військових

У Львів привезли поранених військових

11.06.14 16:42 0 807
Близько 20 поранених під час антитерористичної операції у Слов’янську перевезли у Львів у військовий госпіталь. Це військові офіцери, військовослужбовці, які були мобілізовані з різних регіонів України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В основному чоловіки отримали вогнепальне і осколкове поранення, переважно травмовані ноги і руки. Двом військовим довелось ампутувати ноги. За словами головного хірурга військового госпіталю Івана Богдана, всі поранені перебувають у задовільному стані.

«Вже кільком проведені операції, іншим ще робитимемо. Перша кваліфікована і професійна допомога була надана їм у східних регіонах. Двом потерпілим доведеться проводити протезування, бо вони втратили кінцівки. У нас достатньо медикаментів», – каже лікар.

Один із потерпілих, 21-річний мешканець з центрального регіону України, військовий розповів Радіо Свобода, що він два місяці перебував у Слов’янську.

«Там війна, там стріляють і вбивають без усього. Ніхто там не бавиться, просто вбивають по-справжньому. Нічого там доброго немає. Я був поранений у дві ноги і руку 3 червня, це осколочне поранення. Зараз очікую на операцію. Щоб на сході військову ситуацію зупинити, передусім потрібно закрити кордон з Росією. Мої рідні радіють, що я живий залишився. Просив не приїжджати, бо це 700 кілометрів від Львова», – розповів молодий чоловік, який просив не називати імені.

Після лікування хоче повернутись знову на схід, бо там служать і ризикують життям його товариші.

У найближчі дні у Львів можуть евакуювати більше поранених зі східних регіонів, де лікарні переповнені. Львівський госпіталь може прийняти 600 поранених для лікування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині жінка, ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ