Сидір Кізін: «У своїх віршах Олег Ольжич описав боротьбу за незалежність України»

Сидір Кізін: «У своїх віршах Олег Ольжич описав боротьбу за незалежність України»

11.06.14 10:50 0 809
У Житомирі відбулося покладання квітів з нагоди 70-річчя від дня загибелі учасника національно-визвольного руху, вченого, поета та громадського діяча Олега Ольжича. Він народився в обласному центрі і все своє життя присвятив національно-визвольній боротьбі. На знак вшанування пам’яті видатного земляка одна із вулиць міста та обласна універсальна наукова бібліотека названі іменем Олега Ольжича.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін розповів про те, що Олег Ольжич в молодому віці вступив до лав підпільників, які боролися за волю України, і загинув від рук німецьких окупантів. Він отримав блискучу освіту в кращих західних університетах, а все своє життя присвятив Україні. Сидір Кізін наголосив: «У своїх віршах Олег Ольжич описав боротьбу за незалежність України, в яких узагальнив всю історію національно-визвольних змагань нашої держави».

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що Олег Ольжич глибоко розумів важливість патріотичного виховання молодого покоління. Він був справжнім практиком боротьби, який щодня ризикував своїм життям. У віршах поет описував і героїв Житомирщини, які увійшли в історію національно-визвольної боротьби нашої держави. Очільник області підтримує ідею громадських активістів щодо встановлення в Житомирі пам’ятника Олегу Ольжичу та закликає молодь читати його вірші. Сидір Кізін переконаний, що покоління Олега Ольжича та наші сучасники, які на майдані відстоювали свободу, мир і спокій в Україні, є однодумцями та палкими патріотами.

В одній із статей Олег Ольжич писав: «Віднайшовши героїчний життєвий ідеал, нація не боїться уже ніяких фізичних ударів. З почуттям власного благословення на чолі, назавжди рішена на свойому шляху, в революції народжена, сучасна Україна спокійним ликом зустрічає негоди і бурі, знаючи, що вони розвіються, а вона буде».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роман Навроцький: "АТО ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ