Олег Сиротюк: Тернопільщина буде відновлювати співпрацю з Польщею як в гуманітарній, так і в економічній сферах

Олег Сиротюк: Тернопільщина буде відновлювати співпрацю з Польщею як в гуманітарній, так і в економічній сферах

11.06.14 12:12 0 717
Про спрощення процедури отримання тернополянами віз говорили представники влади 10 червня під час зустрічі з генеральним консулом республіки Польщі у Луцьку Беатою Бживчи та консулом генерального консульства в Луцьку Міхалом Богдановічем. Польські представники запевнили, що готові допомагати у вирішенні спірних питань та співпрацювати з представниками влади Тернопільщини.

«Ми цінуємо те, що польська сторона розуміє важливість співпраці з нами, – зазначив Олег Сиротюк. – На даному етапі починається нова сторінка історії нашої держави. Тому ми будемо відновлювати та покращувати зв’язки між країнами для налагодження ефективної діяльності. Нам потрібно набиратися досвіду у країн, які вже пройшли етап вступу в Євросоюз. Також продумати шляхи спрощення в’їзду в Польщу, та й у Європу загалом».

Беата Бживчи вважає за необхідне встановити в Тернопільському візовому центрі програму, яка передбачає здійснення передоплати консульського збору без посередників, що спростить процедуру отримання візи.

«Ми зробимо усе можливе, щоб українці отримували візи в скорочені терміни, – говорила генконсул. – Можливо, візовий режим для українців взагалі відмінять. Також наші представники охоче долучатимуться до організації управлінських заходів в області. Сприятимемо залученню наших партнерів до проектів, розроблених підприємцями краю».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: захист оскаржив ...

КОМЕНТАРІ