Вбивство на Тернопільщині: жадоба наживи штовхнула на кривавий злочин

Вбивство на Тернопільщині: жадоба наживи штовхнула на кривавий злочин

11.06.14 08:09 0 839
Декілька годин знадобилося оперативникам Гусятинського райвідділу внутрішніх справ, аби встановити особу підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину. Причетним до вбивства виявився раніше неодноразово судимий 28-річний житель села Васильківці.

Оковита та смерть – слова-синоніми. Бо саме стан алкогольного сп’яніння найчастіше є обтяжуючою обставиною найжорстокіших злочинів. Підтвердження цього - вбивство, що сталося у Нижбірку Гусятинського району.

Як розповів начальник обласного управління карного розшуку Степан Яцух, тіло 59-річного місцевого жителя з ознаками насильницької смерті знайшла родичка. Вона й повідомила про це міліціонерів. Правоохоронці, що виїхали на місце злочину, одразу ж взялися з’ясовувати обставини, що могли передувати вбивству. Стало відомо, що цілий день потерпілий провів у товаристві якогось молодика. Зі слів очевидців, чоловіки випивали. Спочатку - в будинку спільної знайомої, а згодом - в оселі загиблого.

Встановити особу гостя, який, найімовірніше причетний до вбивства, а відтак з’ясувати причину кривавого злочину, міліціонери змогли уже за декілька годин. В одному з барів поблизу Копичинець оперативники затримали 28-річного жителя Васильківців. Чоловік від надмірно вжитої дози алкоголю заснув за столиком у громадському закладі.

Прийшов до тями уже в райвідділі міліції. Тоді й став розповідати про вчорашні «пригоди». З його слів, вбивати нікого не планував, допоки потерпілий не обмовився, що має збереження. А потреба у грошах виникла, коли закінчилася оковита. Господар спочатку відмовлявся давати на пляшку, а потім таки погодився. Що в сховку є чимала сума, васильківчанин підгледів, відтак, не мовивши ні слова, пішов на кухню, взяв ніж і повернувся до кімнати. Ударом леза в шию звалив потерпілого на підлогу . Взяв гроші і пішов геть. Яку конкретно суму поклав до власної кишені - не пам’ятає. Каже, приблизно дві-три тисячі гривень. Грошей вистачило, аби на таксі доїхати до Копичинець і порозважатися в місцевому барі.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника гусятинської міліції Дмитро Пастернак, підозрюваного арештували. На вирок суду молодий чоловік чекатиме під вартою. Проти нього розпочато кримінальне провадження за пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу - вбивство з корисливих мотивів.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ