Василь Хомінець: «Тернопільщина та Польща мають багато можливостей для реалізації спільних ідей та задумів»

Василь Хомінець: «Тернопільщина та Польща мають багато можливостей для реалізації спільних ідей та задумів»

11.06.14 16:10 0 779
Про це голова обласної ради заявив на зустрічі із Генеральним консулом Республіки Польща у місті Луцьку Беатою Бживчи та Консулом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Міхалом Богдановичем, у якій також брав участь і голова ОДА Олег Сиротюк. Високоповажні гості прибули на Тернопільщину на запрошення Тернопільської обласної ради.

«Щиро дякуємо за прийняте наше запрошення відвідати Тернопільську область. Приємно, що з часу коли Тернопільська область перейшла до Луцького консульського округу, це вже є третя зустріч, що засвідчує взаємну зацікавленість сторін у розвитку нашої співпраці, – наголосив Василь Хомінець. – А спільних питань, над якими можна і необхідно працювати є достатньо в різних сферах суспільно-політичного життя наших народів та в економічній сфері. Зокрема, щодо підготовки та проведення в області літературно-мистецького форуму «Діалог двох культур» з метою відзначення двох важливих для нашої спільної історії дат - 200 річчя від дня народження Тараса Шевченка та 205-річчя від дня народження Юліуша Словацького, який народився у Кременці і де діє музей у його родинному будинку».

Василь Хомінець запропонував польській стороні взяти активну участь у підготовці урочистостей у вересні цього року в Кременеці. «Для належного відзначення зазначених дат нами підготовлено спільне розпорядження голови обласної ради та обласної державної адміністрації, якими утворюється організаційний комітет з підготовки та проведення в області літературно-мистецького форуму «Діалог двох культур», а також затверджуються відповідні заходи, – зазначив очільник обласної ради. – Будемо вдячні, якщо, за вашою згодою, до складу оргкомітету буде включено і представника Генерального консульства».

Польські гості подякували за запрошення та підтримали запрошення до спільної організації заходів із вшанування ювілеїв двох духовних символів обох народів – і Тараса Шевченка, і Юліуша Словацького. Також делегація Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку відвідали музей Юліуша Словацького у Кременці.

Ще одне питання, яке включено у програму візиту, стосується відкриття віз громадянам України, а саме діяльності пункту прийому візових анкет у Тернополі. За словами керівництва області, тут існують певні проблеми, пов’язані з очікуванням на візу у польських Генконсульствах, а також труднощі із проведенням запису на подачу документів.

Сторони обговорили дане питання на місці – у пункті прийому візових анкет у Тернополі. Як зазначив Василь Хомінець, обласна рада готова надати допомогу та сприяння Генеральному консульству Республіки Польща у м. Луцьку у боротьбі з незаконним посередництвом під час виготовлення віз.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Європейські режисери ...
Наступна новина: Проблеми розвитку бізнесу ...

КОМЕНТАРІ