В Луцьку у міській раді посилять контроль за дотриманням заборони тютюнопаління у громадських місцях

В Луцьку у міській раді посилять контроль за дотриманням заборони тютюнопаління у громадських місцях

12.06.14 11:19 0 766
На цьому наголосив перший заступник міського голови Святослав Кравчук під час засідання координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, наркоманії, з питань профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнокуріння, яке відбувалося у залі засідань міської ради.

Про виконання рішення виконавчого комітету міської ради щодо стану роботи з впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста доповідав начальник управління розвитку підприємництва та реклами міської ради Олександр Козлюк. Він наголосив, що зараз, відповідно до чинного законодавства, у громадських місцях заборонено тютюнопаління. «Тож постійно здійснюються рейди щодо наявності вивісок про заборону тютюнопаління на зупинках громадського транспорту», - поінформував він. Так, за останніми результатами з 65 зупинок, на 15 – відсутні такі вивіски.

У випадку ж виявлення у закладі ресторанного господарства фактів паління цигарок, електронних цигарок, кальянів – власника оштрафують на суму від однієї до десяти тисяч гривень.

Окрім цього, активно працює у цьому напрямку й відділ муніципальної дружини міської ради. За словами його начальника Валентина Шпака, з початку цього року складено 19 протоколів на порушників тютюнопаління та 21 протокол – щодо продажу алкоголю неповнолітнім.

З профілактикою шкідливих звичок борються й у навчальних закладах міста. Це – проведення тематичних місячників, годин, уроків, під час яких пропагують здоровий спосіб життя, виставка газет, тематичної літератури. За словами начальника управління освіти Олега Гребенюка, до профілактичної роботи долучаються й працівники наркологічного диспансеру, які проводять роз’яснювальні бесіди з учнями. «У порівняні з попереднім роком кількість учнів, як палять на території школи, знизилася», - зауважив Олег Гребенюк.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук наголосив на необхідності покращення інформування молоді про ризики і шкідливі наслідки для здоров'я куріння тютюнових виробів. Він дав доручення, аби профілактичні роботи у цьому напрямку були проведені у таборах міста. «Цього літа ми повинні максимально попрацювати, аби молоді люди зрозуміли згубність впливу тютюну на організм людини», - зауважив він.

Невтішну статистику навела головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Ганна Кравчук. За її словами, серед курців збільшується кількість жінок. Все ж загальна тенденція тих, хто палить – до зменшення.

Святослав Кравчук зауважив, що кожному необхідно власним прикладом показувати важливість ведення здорового способу життя для молоді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ