На передову за солдатами пішли їх сім'ї

На передову за солдатами пішли їх сім'ї

12.06.14 08:29 0 780
Матері волинських військових знову завітали до облради. Вони вимагають забрати їхніх чоловіків із «гарячих точок», або замінити їх іншими військовими.

Про це стало відомо піл час 26-ї позачергової сесія облради 11 червня.

Так, волинянка Людмила Саверська, чоловіка та сина якої мобілізували на Схід, розповіла, що військових 51 Володимир-Волинської механізованої бригади перевели у 24-ту та 128-му. З її слів, 14 червня буде уже місяць з того часу, як її родичі практично на війні.

«У військкоматі нам сказали, що наші хлопці перебувають на Миколаївському полігоні «Широкий Лан». Але одна із матерів мобілізованого хлопця поїхала на полігон на Миколаївщину й там не знайшла свого сина. Ми забили тривогу», - обурюється жінка.

Таким чином, матері та дружини волинських військових вкотре вимагатимуть ротацій: аби їхніх рідних забрали з «гарячих точок» й замінили іншими бійцями.

Також вони зі сльозами на очах та шквальними емоціями наголошують, що до служби прикликали чоловіків з різними захворюваннями, проблемами зору і слухом. Більше того, найбільш затребувані посади на полігоні - оператори зентіно-ракетних комплексів та водії військової техніки. Й це при тому, що не оголошена війна та військових стан.

«Кому ви продали наших дітей», - ридаючи, кричить одна із жінок, чийого сина мобілізували на Схід.

На це голова облради Валентин Вітер відповів, мовляв, депутати почули матерів і обов’язково «достукаються до верхів».

Депутат облради Петро Олешко , своєю чергою, порадив звернутися до Верховної ради та Кабміну із вимогою покращити медичне утримання, харчування, звернути увагу на засоби особистого захисту мобілізованих. Вирішити питання про демобілізацію тих військових, хто більше 45 днів перебувають у гарячих точка. І не допускати до бойових дій тих, хто не має належної психологічної та військової підготовки.

Таке звернення обранці громади підтримали.

Волинські новини

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останню добу на ...
Наступна новина: На Волині оздоровлюватимуть ...

КОМЕНТАРІ