Хмельниччина: винаймаючи житло, дві студентки й гадки не мали, що житимуть із «монстром»

Хмельниччина: винаймаючи житло, дві студентки й гадки не мали, що житимуть із «монстром»

12.06.14 10:37 0 752
У Кам’янці-Подільському студентки місцевого училища цілий рік жили під жорстким пресингом власниці квартири, яку вони винаймали, а у травні господиня взагалі побила одну із них і виставила дівчат за двері. За нанесення легких тілесних ушкоджень жінка найближчим часом постане перед судом.

Ще минулого літа перед початком навчального року дві подруги, новоспечені студентки місцевих училищ, займались пошуком житла. Врешті-решт знайшли оптимальний варіант — кімнату в приватному будинку, правда, з обов’язковою проплатою на кілька місяців вперед. Дівчата не переймалися тим, що доведеться мешкати разом із господинею, й повністю погодилися на її умови.

Заїжджаючи в оселю, дівчатка зустрілись із попередніми квартирантками, які наполегливо рекомендували їм відшукати щось інше та застерігали про вибрики власниці оселі. Але потерпілі не дослухались до цих порад.

На початку все було гаразд, а потім почалось… Господиня звинувачувала своїх квартиранток у неохайності, їй не подобалося розташування речей. Дратувало жінку й те, що вони, на її думку, забагато часу проводять у ванній кімнаті. Та дівчата не перечили і мовчки зносили всі образи.

А наприкінці травня жінка розійшлася не на жарт й влаштувала чергову сварку, та ще й вдарила по голові одну з дівчат. Після цього вона виставила обох студенток з будинку, хоча вони сплатили за проживання аж до кінця червня, до закінчення навчального року. Дівчатка в розпачі зателефонували батькам та розповіли про те, що сталося.

— Рідні за годину приїхали до міста, знайшли нове житло та звернулися із заявою до Кам’янець-Подільського міського відділу міліції. Правоохоронці провели перевірку, слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Наразі слідство завершено і провадження направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, громадських робіт на строк до 200 годин або виправних робіт на строк до 1 року, — розповів старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Віктор Смолич.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ