Івано-Франківщина: операція "Мак-2014" розпочалася!

Івано-Франківщина: операція "Мак-2014" розпочалася!

12.06.14 08:05 0 847
По всій території нашої держави підрозділами МВС проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», який включає в себе два етапи.

Перший - це підготовчий етап, розпочався в період з 20 травня по 1 червня та практичний етап, який триває з 2 червня по 26 вересня 2014 року. Робота правоохоронців спрямована на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, установлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Кримінальним кодексом України, зокрема статтею 310 передбачено відповідальність за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель. Такі дії караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. А незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель у кількості п’ятисот і більше рослин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці нагадують, що посіви маку та коноплі в Україні дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію, дозвіл та здійснюють охорону посівів державною службою охорони. Усім іншим громадянам, навіть за квітку маку чи кущ коноплі та не значні посіви загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині кращий ...

КОМЕНТАРІ