Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Львів" до виконання поставлених завдань готовий - Дмитро Загарія

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Львів" до виконання поставлених завдань готовий - Дмитро Загарія

12.06.14 10:36 0 883
Журналісти та представники громадськості, 11 червня, мали можливість побачити навчання бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», а також дізнатись про особливості їх підготовки, забезпечення та плани на майбутнє.

У навчальному центрі підготовки працівників органів внутрішніх справ Головного управління МВС України у Львівській області, начальник управління, полковник міліції Дмитро Загарія, разом зі своїм заступником, полковником міліції Сергієм Маруняком, проінспектували особовий склад батальйону та оцінили рівень підготовки бійців до виконання завдань. Взяти участь у перевірці запросили також представників громадськості та журналістів.

«Головні завдання підрозділу – це охорона громадського порядку та боротьба з злочинністю у Львові та у інших регіонах держави. Навчаються вони по відпрацьованій методиці і на цьому етапі ми вже маємо 221 підготовленого бійця та ще 45 чоловік у резерві» - розповів Дмитро Загарія.

Навчання бійців складається з кількох основних етапів. Це правова підготовка, під час якої бійці вивчають нормативно-правову базу, фізична, тактична та вогнева підготовка. Оцінка фізичної підготовки бійців – це підтягування на перекладині, крос, подолання полоси перешкод. Тактична – передбачає вміння правильно обстежити приміщення і знешкодити злочинців, котрі можуть там перебувати. Вогнева підготовка передбачає вміння поводитись зі зброєю - пістолетом Макарова, автоматом Калашникова тощо і застосовувати її. Окрім того, силами підготовлених бійців батальйону були проведені навчання зі знешкодження терористів, котрі закріпились у приміщенні.

Присутні високо оцінили навички, які показали бійці спецпідрозділу, так само як і готовність до виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, що набір до новоствореного батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» був оголошений 16 квітня цього року. Метою створення батальйону є забезпечення захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

«Згідно штатного розкладу плануємо забезпечити у батальйоні 500 чоловік. Люди йдуть, бажаючих достатньо, тому є невеличкий конкурс. При наборі відсіюємо близько 7 – 8 відсотків бажаючих. В основному через стан здоров’я», - зазначив Дмитро Загарія.

Цю проблему міліції допомагають вирішувати представники львівської «Самооборони», які передали бійцям 45 касок, куплених за кошти громадських активістів.

«Ці каски були закуплені на складах у Німеччині. Ми перевезли їх до Польщі, а вже звідти впродовж трьох днів наші волонтери працювали «мурашками» переносячи через кордон на собі по одній касці, бо більше не можна було» - розповів виконуючий обов’язки керівника Самооборони у Львівській області Сергій Дзядик.

Щодо планів на найближче майбутнє – це продовження підготовки та вдосконалення отриманих навичок. І, звичайно, готовність у будь-який момент виконати наказ.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Хмельниччина: винаймаючи ...

КОМЕНТАРІ