Львівщина може стати базовою областю із впровадження реформи міліції - Дмитро Загарія

Львівщина може стати базовою областю із впровадження реформи міліції - Дмитро Загарія

12.06.14 14:52 0 839
У Головному управлінні МВС України у Львівській області відбулося перше засідання Наглядової ради з питань проведення експерименту з реформування органів і підрозділів внутрішніх справ ГУМВС України у Львівській області.

У засіданні взяли участь начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, його заступники полковник міліції Сергій Вучкан, полковник міліції Сергій Маруняк, керівники підрозділів ГУМВС Львівщини, а також представники громадськості.

Під час засідання було розглянуто питання реформування органів внутрішніх справ в сучасних умовах та особливості виконання службових обов’язків правоохоронцями під час забезпечення охорони та підтримання громадського порядку.

Основний акцент на засіданні ставився на тому, що необхідність реформування правоохоронних органів полягає у тому, щоб кожен громадянин був упевнений, що міліція надійно охороняє громадський порядок та ефективно бореться зі злочинністю.

Учасники Наглядової ради обговорили концепцію реформування роботи органів внутрішніх справ, яка буде запроваджуватися на Львівщині.

Дмитро Загарія наголосив, що Львівська область, готова стати базовою в Україні, де буде впроваджуватись реформа роботи органів внутрішніх справ згідно рішення Міністерства внутрішніх справ та за погодженням з представниками громадськості області..

«На Львівщині люди активніші до прогресу, якщо взяти приміром, області на Сході держави, там ці моменти викликають певний спротив. Тому пропонується цей пілотний проект і я думаю, що ми спільно з вами мусимо взяти його на озброєння і підтримати цю ініціативу», - зазначив Дмитро Загарія.

«Я трошки більше ніж місяць на посаді і поспілкувався з керівниками підрозділів міліції, з керівниками управлінь інших служб. Наші працівники бояться відкритих спілкувань з громадськістю, з журналістами. Тільки почують, що потрібно з ними говорити - втікають. Вони не звикли працювати відкрито, прозоро, і критика з боку громадськості ними сприймається агресивно. Потрібно, щоб вони йшли до людей, щоб вони чули, що люди хочуть від них. Поламати цей взаємний спротив – це велика проблема», - зазначив Дмитро Загарія.

Зі свого боку представники Наглядової ради цікавилися механізмом запровадження реформи при нинішньому розмірі заробітної плати міліціонерів, наголошуючи, що низький рівень зарплати є ключовим моментом формування змін в роботі правоохоронних органів.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 11 червня у Тернополі ...
Наступна новина: У Говерли, Карпат і Волині ...

КОМЕНТАРІ