Чернігів: Виховання екологічної свідомості – спільна справа влади та громадськості

Чернігів: Виховання екологічної свідомості – спільна справа влади та громадськості

12.06.14 14:19 0 742
Про організацію в Чернігові системної кампанії з утилізації небезпечних твердих побутових відходів та її інформаційно-просвітницьку складову йшлося на нараді за участю громадських активістів та керівників комунальних підприємств.

Як ефективно організувати збір відпрацьованих батарейок? За чий кошт відправляти їх на переробку до Львова, де працює єдине в Україні підприємство ДП «Аргентум»? Хто і як утилізує енергозберігаючі люмінесцентні лампи? Ці питання вирішуватимуться за координації спеціалістів міськради.

За словами заступника міського голови Анни Романової, у Чернігові вже певний час з ініціативи громадських активістів за їх власні кошти діє система збору відпрацьованих батарейок. «Це насправді серйозна проблема. Ми повинні визначитися з пунктами прийому відпрацьованих батарейок та поінформувати населення про їхні адреси. А головне – переконливо розповісти людям про шкоду, яку ці відходи завдають довкіллю і здоров’ю», - каже А. Романова.

Громадські активісти навели приклади європейської практики утилізації небезпечних відходів та поділилися власним досвідом вирішення цієї проблеми. Так, лише магазин «Адреналін» за півтора роки зібрав і відправив на утилізацію понад 400 кгвідпрацьованих батарейок. Ініціатори екологічного руху вважають, що більше зусиль потрібно приділити просвітницькій роботі, особливо – з дітьми і молоддю.

А. Романова запевнила, що інформаційній складовій і соціальній рекламі з цього питання буде приділена значна увага та висловила сподівання на подальшу спільну роботу з громадськістю.

Довідково: Звичайна пальчикова батарейка, як правило, містить ртуть, кадмій, нікель, кобальт та інші важкі метали. Лише одна використана батарейка, викинута на смітник, здатна забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту. Потрапивши до організму людини, ці отруйні речовини руйнують нирки, печінку, нервову систему тощо.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ