Театр «Романс» – єдиний в Україні державний циганський професійний театр

Театр «Романс» – єдиний в Україні державний циганський професійний театр

12.06.14 12:32 0 750
13 червня відбудеться зустріч керівництва облдержадміністрації з колективом Київського академічного музично-драматичного циганського театру «Романс».

Він був заснований у 1994 році та став першим і єдиним в Україні державним циганським професійним театром, який працює в жанрах класичного романсу, музичної драматургії і національного фольклору. Сольні концертні програми, спектаклі та тематичні вечори, наповнені неординарністю і самобутністю циганської музичної культури, вже давно стали незабутнім відкриттям для українських та закордонних глядачів.

У 2000 році з ініціативи театру «Романс» було засновано перший фестиваль циганської культури в Україні «Амала» («Друзі»), в якому взяли участь понад 50 циганських колективів та виконавців із 23 країн світу.

Високий професіоналізм артистів, значні творчі досягнення та активна громадська діяльність сприяли тому, що у 2003 році театр отримав статус державного. А з нагоди 10-річчя театру «Романс» було започатковано орден циганської дружби «Амала», яким нагороджуються відомі люди за вагомий внесок у збереження культури циганського народу.

театр «Романс» - це творчий центр, що об’єднує високопрофесійних представників самобутньої циганської культури, які завдяки своїм досягненням та успіхам відомі у всьому світі. Багато випускників студії при театрі «Романс» продовжують своє навчання в престижних вузах, після закінчення яких повертаються в рідний театр, де створюють свої колективи та успішно реалізують власні проекти.

Завдяки творчому підходу художнього керівника Київського академічного музично-драматичного циганського театру «Романс» – народного артиста України, кавалера ордену Миколи Чудотворця, актора театру і кіно, режисера, популярного виконавця та громадського діяча Ігоря Крикунова творчий колектив постійно розширює свій репертуар, наповнюючи його цікавими і незабутніми враженнями про багату й невідому для багатьох людей циганську культуру.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зірка розповіла про жахи ...
Наступна новина: Дніпропетровськ спростив ...

КОМЕНТАРІ