Як у Рівному приймали луганчан

Як у Рівному приймали луганчан

12.06.14 13:45 0 848
Тринадцятеро луганчан, які оздоровлювались на Рівненщині, вже їдуть додому. У нас вони провели три тижні, але навіть за цей короткий час, кажуть полюбили Західну Україну. Найбільше гостей вразила місцева природа, привітність рівнян та чистота міста. На прощання міська влада Рівного подарувала луганчанам вишиті сорочки.

Найменшому гостю з Луганщини всього вісім років. Він вперше поїхав так далеко від дому, але, зізнається, настільки тут освоївся, що з новими друзями й містом розлучається неохоче.

Ілля Малахов, луганчанин: "Взагалі не хочеться, але в мене вдома залишився тато, собаки, папугаї. Тому додому хочеться."

Про Рівненщину, яка на три тижні стала домівкою для хлопця, він розповідає по-дитячому щиро.

Ілля Малахов, луганчанин: "Мені подобається місто Рівне, тому що тут чисто. Мені сподобалось як ви нас прийняли. Відчуття у людей було, як у сонця вогники."

Луганчанам підготували насичену ескурсійну програму. Вони відвідали Почаївську лавру та Львів. А у Рівному, розповідають діти, їм найбільше запам'ятався драмтеатр та зоопарк. Проте у гостей лишились спогади не лише про поїздки.

Анастасія Шепелева, луганчанка: "В Рівному дуже щирі люди, які дуже вразили нас.

Кожна людина, з якою ми спілкувались, нам посміхалась. Взагалі дуже вразило ваше почуття гумору, воно таке оригінальне. Ваше почуття гумору чимось схоже на одеське."

Хоча офіційною метою візитку східняків на Рівненщину було оздоровлення, та міські чиновники кажуть, що, насамперед, таким чином хотіли познайомити їх з традиціями Західної України, тому на прощання подарували луганчанам вишиванки.

- Це треба продовжувати на державному рівні, само собою місто буде продовжувати. Але надалі кожного року діти повинні масово їхати з Сходу на Захід, з Заходу на Схід, якщо там все влаштується, зав'язувати контакти. Таким чином ми об'єднаємо країну, - наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Міська влада заклала кошти на оздоровлення ще однієї групи дітей зі Сходу. Було домовлено, що наступними мали б приїхати донеччани, але вони поки не можуть виїхати з міста. Санаторії Рівненщини готові їх прийняти до кінця літа.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині герої не ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ