У Рівненській області рятувальники провели рейд під гаслом “Збережемо ліси від пожеж”

У Рівненській області рятувальники провели рейд під гаслом “Збережемо ліси від пожеж”

12.06.14 14:30 0 802
11 червня з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання пожеж у лісах та паркових зонах пройшов спільний рейд рятувальників Рокитнівського районного сектору ГУ ДСНС та працівників ДП Рокитнівського лісгоспу на території лісу «Борівське лісництво».

В рамках заходу вогнеборці нагадали населенню про основні правила протипожежної безпеки під час відпочинку в лісах та паркових зонах, надавали рекомендації щодо організації безпечного відпочинку тощо. Крім того, відпочиваючим було надано інформаційні матеріали.

Крім того, учасники рейдової групи перевірили стан пожежної техніки і боєготовність пожежних дружин лісгоспів, утримання території лісництва, прилеглого залізничного полотна і ліній електропередач біля лісосмуг, а також наявність наглядної агітації та спеціальних шлагбаумів, які категорично забороняють заходити до лісу.

Як говорять самі лісники, основною проблемою, через яку в основному виникають пожежі – це ігнорування нашими громадянами правилами та застереженнями про заборону відпочинку в лісі під час пожежонебезпечного періоду. Люди у вихідні все одно ходять до лісу, де організовують відпочинок, вживають спиртні напої, палять багаття... А як відомо навіть від невеличкого недопалку може згоріти весь ліс. Результати перевірки Борівського лісництва показали: у цілому лісництво готове до пожежонебезпечного періоду, лише їхнім працівникам необхідно частіше проводити обходи своїх угідь, а у вихідні та святкові дні залучати до цього представників міліції.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ