У Рівненській області під час гасіння пожежі у приватному господарстві вогнеборці врятували 2 житлових будинки та господарчі будівлі

У Рівненській області під час гасіння пожежі у приватному господарстві вогнеборці врятували 2 житлових будинки та господарчі будівлі

12.06.14 12:21 0 763
11 червня о 00:49 до чергової служби ГУ ДСНС у Рівненській області за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку смт. Володимирець. До місця виклику негайно було направлено черговий караул 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття рятувальників житловий будинок був майже повністю охоплений полум’ям, людей в приміщенні не було. Все свідчило про пізнє виявлення пожежі. Майже впритул з палаючим будинком знаходилися господарчі будівлі, а неподалік - ще два житлових будинки. Відтак на допомогу черговому караулу прибув й резервний караул рятувальників на пожежній автоцистерні. Завдяки оперативним та злагодженим діям працівників Держслужби з НС пожежу вдалося вчасно локалізувати, чим власне і запобігти поширенню вогню на сусідні будівлі. Проте з палаючого житлового будинку вдалося врятувати лише деяке майно. Причина виникнення пожежі та розмір матеріальних збитків наразі встановлюються фахівцями.

З початку 2014 року у Володимирецькому районі зареєстровано 43 пожежі. За аналогічний період 2013 року виникло 30 пожеж, що на 43 % більше. Прямі збитки складають понад 465 тис. грн., побічні збитки – близько 2 млн. 400 тис. грн. В середньому цьогоріч кожного тижня виникало 2 пожежі. Вогнем з початку року знищено або пошкоджено 16 житлових будинків, 24 господарські та допоміжні будівлі, 5 одиниць техніки. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В минулому році за цей же період на пожежах було виявлено двох загиблих осіб.

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Володимирецького районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області вкотре застерігають громадян суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В разі, коли ж пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Володимирецький РС ГУ ДСНС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: У серпні в прикордонних ...

КОМЕНТАРІ