ДАІ Рівненщини звертає увагу водіїв двоколісних транспортних засобів на необхідність неухильного дотримання ПДР

ДАІ Рівненщини звертає увагу водіїв двоколісних транспортних засобів на необхідність неухильного дотримання ПДР

12.06.14 13:00 0 782
Державтоінспекція вкотре звертає увагу на те, що у літній період все частіше трапляються випадки скоєння дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісних транспортних засобів.

Лише з початку поточного місяця на території Рівненської області було зареєстровано 10 дорожньо-транспортних пригод за участю даного виду транспорту, в яких шість людей отримали травми та ще двоє загинули.

Необхідно зауважити, що із зареєстрованих ДТП ? більша частина сталася з вини самих водіїв двоколісних транспортних засобів, переважна більшість з яких молоді люди віком до 25 років. Так, нещодавно, 16-річний водій мотоцикла «Скай–Мото», не вибравши безпечної швидкості руху та не врахувавши дорожньої обстановки, виїхав на смугу зустрічного руху, після чого допустив наїзд на придорожнє дерево. Внаслідок зіткнення водій мотоцикла від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.

Основні причини дорожньо-транспортних пригод з мотоциклістами та велосипедистами – перевищення швидкості руху, недотримання дистанції, небезпечні маневри та неуважність на дорозі.

- Працівники Державтоінспекції вкотре звертаються до водіїв двоколісних транспортних засобів з проханням бути дисциплінованими учасниками дорожнього руху, — наголошує начальник ВДАІ Рівненщини, полковник міліції Олександр Семенюк, — Сідаючи за кермо велосипеда, мопеда або мотоцикла не забувайте про засоби індивідуального захисту, а саме – шоломи. Також хотілось би нагадати, що транспортний засіб повинен бути обладнаний звуковим сигналом, а в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості необхідно увімкнути освітлення. Дотримуйтеся вимог дорожніх знаків та не сідайте за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

Будьте обережні та дисципліновані у виконанні вимог ПДР!

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12-13.06 у Луцьку обласні ...
Наступна новина: На Львівщині відбулася ...

КОМЕНТАРІ