США: бойовики в Іраку є загрозою для цілого регіону

США: бойовики в Іраку є загрозою для цілого регіону

12.06.14 08:08 0 782
Пов’язані з «Аль-Каїдою» бойовики, які захопили друге за величиною місто Іраку Мосул, становлять загрозу для цілого регіону, заявляють у США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами речниці американського Держдепартаменту Джен Псакі, ситуація «надзвичайно серйозна». Вона наголосила, що Вашингтон підтримує «сильну скоординовану відповідь на цю агресію».

Раніше стало відомо, що бойовики з ісламістського угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» взяли під контроль Мосул. За даними очільника провінції Нінава, адміністративним центром якої є Мосул, це сталося після того, як бойовики відтіснили зі своїх позицій поліцію і військових.

За даними місцевої влади, десятки озброєних ісламістів штурмували урядові будівлі, зайняли поліцейські відділки й звільнили з в?язниць декого з раніше засуджених.

З огляду на події в Мосулі прем?єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликав парламент оголосити у країні надзвичайний стан.

Це рішення парламент має розглянути 12 червня.

Бойовики з угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» з січня контролюють деякі райони Рамаді, столиці західної провінції Анбар, а також значну частину сусіднього міста Фалуджа.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія продовжить газові ...
Наступна новина: Свободівці перемогли у ...

КОМЕНТАРІ