У Тернополі відкрили навчальну школу «Я-волонтер»

У Тернополі відкрили навчальну школу «Я-волонтер»

12.06.14 09:42 0 765
11 червня в сесійній залі міської ради відбулось відкриття школи «Я-волонтер». Проект має на меті навчити учасників основних знань та вмінь, необхідних для здійснення волонтерської роботи, виховання патріотичної, громадськосвідомої молоді.

Учасників заходу привітали міський голова Тернополя Сергій Надал та координатор проекту Яна Желябіна.

«Потрібно розуміти, що волонтерство – це не просто прояв доброї волі, а й велика відповідальність. Для волонтера не достатньо бути просто добрим, потрібно бачити кінцеву мету своєї роботи, розуміти, яку суспільну користь вона приносить. Зичу кожному з вас розкрити власні таланти у волонтерстві, стати справжньою командою та долучитись до процесу побудови європейського міста, ім’я якого Тернопіль», – зазначив очільник міста.

Координатор проекту Яна Желябіна представила навчальну програму та проанонсувала, що чекає на учасників школи найближчим часом. «Людина, яка хоче волонтерити, має це робити свідомо та відповідально, усвідомлювати, що особисто йому дає волонтерство, які розвиває риси характеру та професійні навички. До того ж, волонтер має знати свої права й обов’язки.

Цьому ви навчитесь у школі «Я-волонтер». Програма побудована таким чином, що Тернопільська міська рада спільно з молодіжним об’єднанням «Файне місто» не лише надаватимемо вам теоретичні знання. Ви будете залучені до організації та проведення загальноміських та навіть всеукраїнських заходів. Перед вами відкриється таємнича завіса проведення фестивалів, змагань, концертів та інших проектів», – розповіла Яна Желябіна.

Довідка

Навчальний проект «Я-волонтер» організовується у Тернополі вперше.

Під час проекту учасники отримають знання з:

1. Основ волонтерської діяльності;

2. Психологічні аспекти діяльності волонтера

3. Основи першої домедичної допомоги

4. Комунікації, ораторське мистецтво

5. Основи роботи в команді

6. Проектного менеджменту

7. Основи журналістики

Учасники візьмуть участь в масових заходах міста, фестивалях, а також організують власні проекти. Під час навчання передбачені зустрічі із відомими та успішними людьми міста. Організатори: громадська організація «Файне місто», Тернопільська міська рада у рамках проекту «Студентська столиця».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ