Тернопілля: на Шумщині без звичних святкових забав відбувся традиційний фестиваль "Братина"

Тернопілля: на Шумщині без звичних святкових забав відбувся традиційний фестиваль "Братина"

12.06.14 15:36 0 1258
9 червня 2014 року на Сумщині, що на Тернопільщині, відбувся традиційний міжобласний фестиваль "Братина", який уже не перший рік проводять на Даниловій горі. Особливістю цьогорічного заходу було те, що організатори, враховуючи складну політичну ситуацію в Україні, відмовилися від традиційних забав на користь молитви та духовних пісень.

Голова Шумської райдержадміністрації свободівець Василь Габор виступив перед гостями заходу. " багато хто вперше, а хтось вже не один рік поспіль піднімається на цю святу гору, до церкви, яка є її окрасою, щоб помолитися, увібрати в себе силу, міцність та позитивну енергетику нашої землі. Цього року ми проводимо "Братину" в молитовному форматі, відмовившись від стандартних фестивальних розваг, у зв'язку з ситуацією, яка склалася в нашій країні. Ми не маємо морального права танцювати, співати та веселитися на землі, яка ще не увібрала в себе кров героїв Небесної сотні. Ми повинні задуматися над тим, як врятувати Україну та помолитися за те, щоб Бог допоміг її зберегти, зробити міцною та незалежною від ворогів. особливо символічно стояти на цій горі, біля церкви, яка пам'ятає багато поколінь та визначних подій. Це святе місце, яке в ХІІІ столітті врятувало Европу від монгольських зазіхань. Нині віримо у те, що спільна молитва допоможе Україні захистити свої терени та принесті мир і відродження рідної землі", – зазначив націоналіст.

Розпочалася "Братина" з богослужіння на чолі з високопреосвященним архієпископом Нестором. На Службу Божу зібралося чимало жителів як Шумщини, так й інших районів Тернопільщини.

"Ми отримавши Боже вчення, повинні зробити все для того, щоб укріплюватися духовно, сповідувати Божі діла. Ми пережили важку зиму, втратили дуже багато найкращих синів та дочок країни. На жаль, боротьба й надалі триває. Ми бачимо, що північний сусід не може змиритися з втратою України, з тим, що українці обрали власний шлях будівництва своєї незалежної, соборної держави", – зазначив народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Головко.

" кров, що пролита героями Небесної сотні, стала тим цементом, який з'єднав мешканців усіх регіонів нашої країни в єдину націю. Нам докоряли, що незалежність ми отримали без бою, просто так. Та ми бачимо, що за свободу Україна віддала сотні тисяч, а то й мільйони своїх дітей. Українці пам'ятають часи, коли Данилова гора стала тією неприступною вежею, яка відбила напад монголів, так і молимося Богові, щоб дав нам сили для єдності, щоб Україна стала тією неприступною фортецею для усіх окупантів та бандитів, які прагнуть топтати нашу землю. Ми повинні бути єдині, як ніколи. Маємо підставляти плече допомоги, а не лікоть спотикання та разом виступати проти ворога, який хоче знищити нашу державу", – додав Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканцям АР Крим, які ...
Наступна новина: В Європі страйкують таксисти

КОМЕНТАРІ