Чернівецькі міліціонери викрили професіонального кишенькового злодія

Чернівецькі міліціонери викрили професіонального кишенькового злодія

13.06.14 09:05 0 1039
48-річний мешканець обласного центру під час проїзду в тролейбусі поцупив у жіночки із сумки гаманець. Там було 280 доларів США, паспорт та банківська картка.

Працівники управління карного розшуку УМВС викрили зловмисника. Як виявилося, він – справжній професіонал у сфері кишенькових крадіжок. Адже вісім разів був судимий саме за цей вид злочину.

Нині йому знову доведеться відповідати перед Законом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі чоловік перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Чернівців. Слідство триває.

А буковинська міліція вкотре закликає усіх громадян уважніше стежити за власними речами. Найчастіше для полювання на чужі гаманці кишенькові злодії обирають місця великого скупчення людей. Наприклад, під час масових заходів чи у черзі. Захоплені розмовою ви можете навіть не відчути, як зловмисник відкриває сумку чи лізе вам у кишеню та витягує звідти гаманець або гроші.

Великий ризик залишитися без гаманця і під час відвідування ринку чи супермаркетів, коли ви без нагляду залишаєте свої речі та зацікавлено розглядаєте товари. Також злодій під виглядом звичайного туриста, який заблукав у місті, може попросити вас про допомогу. І поки ви щиро намагаєтеся зорієнтувати псевдо-блукача, він витягає з вашої кишені чи сумки, до прикладу, мобільний телефон.

Чатує небезпека і на зупинках. Тиснява у громадському транспорті – житниця для кишенькових злодіїв. Поки ви захоплені розмовою з іншим пасажиром чи заглиблені у власні думки, зловмисник тихенько витягає гаманець із сумки та спокійно виходить на наступній зупинці. Інколи працюють крадії і парами. Один викрадає гаманець та передає його своєму товаришу. Тож навіть якщо і помітите крадіжку, у підозрюваного вашого добра може і не виявитися.

Тож аби не стати жертвами кишенькових крадіїв, міліціонери радять уважніше стежити за своїми речами, завжди щільно закривати сумки та кишені.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Вітів: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ