Шанс змінити країну вибороли українці, а не пристосуванці

Шанс змінити країну вибороли українці, а не пристосуванці

13.06.14 09:52 0 1245
На жаль, у Володимирі-Волинському не всі зрозуміли, що після Революції гідності ми живемо в іншій країні. І допоки старе догниває, а нове народжується, на арену, пересидівши революційну бурю, вилазять пристосуванці…

Вони не радикали, не революціонери, не палкі патріоти, не ліві, не праві, а пристосуванці – люди, які вправні лише в одному – завжди бути на поверхні, з чималою вигодою для себе.

Один громадський активіст колись намагався весті першу скрипку у Володимир-Волинській міській раді, граючи одну партію із владою. Але мав необережність задекларувати намір зайняти "святая святих" – трон володимирського князя, і був бідолашний швидко опущений на грішну землю. Опозиціонера з нього не вийшло, він лише довів, що не готовий іти на відкритий конфлікт з владою. А це показало, що людина, не здатна відстояти свою позицію, не здатна відстоювати інтереси широкого загалу виборців. У підсумку комфортні партійні умови ще донедавна панівної Партії регіонів виявилися йому милішими, ніж будні опозиціонера.

У нинішніх постреволюційних реаліях колишні "регіонали" та їхні сателіти знову намагаються нав'язати свою думку громаді. Та тільки той, хто почувався як риба у воді у старій корупційній системі, жити по-новому не буде, хоч і декларує, що прагне цього. Але оці декларації не що інше, як звичайне окозамилювання. Люди без ідеології та стійкого життєвого світогляду не здатні весті вперед, а є гальмом усього нового.

Яскраво це проявляється у Володимирі-Волинському, де після зміни влади усі вчорашні "перші обличчя" Партії регіонів раптом захотіли жити по-новому і кинулися наввипередки вихваляти нового президента. На компліменти Порошенку ніхто з них не скупиться. Часи змінилися, і тепер уже він став їхнім президентом, якого вихваляють за "відсутність радикалізму" і "поміркованість", називають "запорукою миру" (якого, до речі, так і не настало, попри вибори в один тур).

І це при тому, що ні один місцевий "регіонал" публічно не покаявся за підтримку партії, яка вбивала людей. Каятися – не светри роздавати, тут потрібні щирі емоції, а не фальшиві усмішки. Вони просто тихенько повиходили з цього політичного утворення, щоб, як завжди, тримаючи ніс за вітром, вчасно примкнути до нового з надією впливати на політичні процеси. Тож люди, які не поважали гасло "Слава Україні!", тепер намагаються найгучніше його вигукувати.

Влада для пристосуванців – лише спосіб перерозподілу народних багатств на свою користь. Втім, з іншого боку, шлях пристосуванця це шлях раба. А рабів, як відомо, до раю не пускають…

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: керівники ...
Наступна новина: На Хмельниччині автобус з ...

КОМЕНТАРІ