Луцьк: «Бібліотека – територія дитинства»

Луцьк: «Бібліотека – територія дитинства»

13.06.14 12:55 0 1270
У бібліотечних закладах міста триває реалізація програми «Бібліотека-теритрія дитинства», в рамках якої відбуваються цікаві літературні, музичні, розважальні заходи.

«Дитячий день у дорослій бібліотеці» відбувся 11 червня у бібліотеці – філії №4 для дорослих. Сюди завітали школярі літнього табору, що діє у загальноосвітньому навчальному закладі №15. Працівники книгозбірні провели екскурсію бібліотекою. Цікавий урок «Дотримання техніки безпеки дітьми» провела завідувачка книгозбірні Галина Гаврук. Учні переглянули повчальні мультиплікаційні фільми про правила дорожнього руху, правила поводження з вогнем, електричними приборами, відповідали на запитання вікторини «Варто пам`ятати», брали участь у різноманітних конкурсах, іграх. Бібліотекар Оксана Гаврилюк підготувала комплекс загадок, які розвивають розум та кмітливість, спостережливість та допитливість.

Працівники бібліотеки–філії №3 для дорослих підготували пізнавальний урок «Країна Світлофорія, або уважним будь завжди!», на який запросили вихованців Луцького реабілітаційного центру. З дітьми зустрівся інспектор з профілактичної роботи в УДАІ з обслуговування м. Луцька Назарук Сергій Олегович. Присутні пригадували відомі їм правила вуличного руху та знайомилися з дорожніми знаками, аналізували небезпечні аварійні ситуації, в які потрапляли герої казок. Переглянули також повчальні мультфільми про дотримання правил дорожнього руху. Для закріплення отриманої інформації завідувач бібліотеки Оксана Поліщук провела з дітьми вікторину "Обережним будь завжди".

Змагання з кіберспорту серед читачів відбулося у центральній бібліотеці для дітей. Тут вже багато років працює Інтернет-центр, сформувався колектив шанувальників віртуальних ігор, які і стали учасниками першого «чемпіонату з кіберспорту». Перед початком гри директор бібліотеки Ніна Бочарова розповіла про розвиток такого виду спорту в світі і про успіхи українських гравців. Керівник Інтернет-центру Ігор Боровський повідомив детальні умови проведення змагань, відповідно до яких «чемпіонат» проходитиме протягом 2-х днів. У фіналі 12 червня зійдуться найсильніші команди. А у перший день «чемпіонату» його учасники та усі присутні отрималу масу позитивних емоцій. Працівники книгозбірні зуміли створити атмосферу справжніх баталій. Тут були і дуже активні вболівальники, і оплески першим переможцям, і дружня підтримка тих, хто на певному етапі змагань отримував поразку.

Цікаво проводять час юні користувачі і в бібліотеці – філії №7 для дорослих. Тут на дітей чекають цікаві ігри та розваги, ігрова кімната «Веселка», конкурси малюнків на асфальті «Яскраві літні кольори». Вони активно спілкуються, грають в ігри, переглядають мультфільми. Переможці конкурсів отримують сувеніри.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Голови Тернопільської і ...

КОМЕНТАРІ