Анатолій Вітів: "Відпущення Лозинського на волю – це наслідок відмови від тотальної люстрації суддів і перезавантаження усієї держави

Анатолій Вітів: "Відпущення Лозинського на волю – це наслідок відмови від тотальної люстрації суддів і перезавантаження усієї держави

13.06.14 08:54 0 1381
11 червня 2014 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Анатолій Вітів прокоментував факт звільнення вбивці Віктора Лозинського з в'язниці. "Відпущення вбивці Віктора Лозинського на волю – це наслідок відмови від тотальної люстрації, зокрема суддів, це ганьба для всієї країни та плювок в обличчя Майдану і героям Небесної сотні", – зазначив націоналіст.

"У 2009 році свободівці зробили все, щоб Віктор Лозинський був притягнутий до відповідальності за злочин. Саме ми стали ініціаторами викриття злочину екс-нардепа. І тепер, після перемоги Революції гідності, убивцю випустили на волю. Таке враження, що у нас відбувається реставрація олігархічного режиму Януковича. Звільнення Лозинського – це наслідок відмови народних депутатів голосувати за закон про тотальну люстрацію, запропонований "Свободою". Також можна констатувати, що закон про відновлення довіри до судової системи виявився абсолютно провальним, оскільки 80% суддів залишились на займаних посадах. Поряд з безладом на східному кордоні, відсутністю активних дій з ліквідації російських банд на Донбасі, це справляє надзвичайно гнітюче враження. Я вважаю, що суддів і лікарів, які ухвалювали рішення про звільнення Віктора Лозинського від відбування покарання, самих потрібно притягувати до кримінальної відповідальності", – заявив Анатолій Вітів.

Свободівець наголосив, що якщо така політика триватиме, то третій Майдан не за горами: "Якщо в країні й надалі випускатимуть вбивць, наживатимуться на АТО чи проводитимуть круглі столи і підписуватимуть меморандуми з сепаратистами про наданням російській мові офіційного статусу тощо, то не виключено, що незабаром відбудеться третій Майдан. Україну врятує тотальна люстрація і рішучість у боротьбі з терористами, а не загравання з олігархами і "регіоналами". Нам не потрібно повторення помаранчевого краху і олігархічна республіка-2. І ми цього не допустимо".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: За торгівлю амфетаміном ...
Наступна новина: Чернівецькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ