В Закарпатській області держекоінспекція повідомляє

В Закарпатській області держекоінспекція повідомляє

13.06.14 12:30 0 1113
Державна екологічна інспекція у Закарпатській області відповідно до Положення та покладених на неї завдань постійно контролює дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони та раціонального використання водних ресурсів, в тому числі поверхневих та підземних вод. З цією метою Держекоінспекцією проводяться планові та позапланові перевірки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, а також юридичних та фізичних осіб-підприємців.

З початку року за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) та виявлені порушення, а саме: за відсутність та не ведення первинної облікової документації, безгосподарне використання води, порушення умов чи відсутність дозволу на спеціальне водокористування до адміністративної відповідальності притягнуто 104 посадові особи на загальну суму штрафів 11016 грн., з яких стягнуто 9095 грн.

З метою відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог Водного Кодексу України, Держекоінспекцією проведено розрахунки на загальну суму 1928524 грн. і виставлено 20 претензій та позовів на загальну суму 1928524 грн., стягнуто 18 на загальну суму 43300 грн.

Для припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище Держекоінспекцією винесено 2 рішення про призупинення виробничої діяльності суб’єктами господарювання за самовільне використання підземних вод без відповідного дозволу та направлено позови до судових органів для підтвердження обґрунтованості вжиття до суб’єктів господарювання таких заходів реагування. На Закарпатським окружним адміністративним судом вже підтверджено обґрунтованість винесення рішення про призупинення виробничої діяльності ПП “Клекіт”.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Григорій Пустовіт: За ...

КОМЕНТАРІ