Хмельницька область: вогнеборці навчали дітей безпечної поведінки під час літніх канікул

Хмельницька область: вогнеборці навчали дітей безпечної поведінки під час літніх канікул

13.06.14 13:01 0 1065
Під час роботи літніх таборів при школах учні майже щодня приходять на ознайомчі екскурсії до рятувальників. Заходи відбуваються за ініціативи керівництва шкіл та райсекторів Головного управління ДСНС у Хмельницькій області.

Зокрема, днями до вогнеборців 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Волочиськ завітали вихованці місцевого навчального закладу. Працівники ДСНС ознайомилиїх із усіма видами техніки, особливостями аварійно-рятувального обладнанням, надали можливість самостійно вправлятись із подачею води із пожежних стволів. З цікавістю діти приміряли одяг та спорядження вогнеборців.

Крім того, дітлахи мали чудову нагоду поспілкуватись із рятувальниками, посидіти за кермом пожежного автомобіля. Від побаченого та почутого діти отримали масу позитивних вражень та задоволення.

Радо вітали вихованців пришкільного табору «Зіронька», що сформований при Старокостянтинівській гімназії, у себе в частині працівники районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області 10 червня. Розуміючи важливість та особливість літнього періоду, рятувальники провели бесіду з дітьми та ще раз нагадали їм про небезпеку пустощів з вогнем, правила поведінки на водних об’єктах та у лісових масивах.

У ході роботи пришкільного табору учні навчально-виховного комплексу імені І.Ткачука, що в смт.Білогір’я відвідали 24-й пожежно-рятувальний пост. Діти дізнались від рятувальників чимало корисної інформації, зокрема про щоденну діяльність підрозділу, пріоритетні завдання, форми і методи професійної підготовки рятувальників та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Але найбільше враження на дітей справили сучасні види рятувального обладнання, новітня спеціалізована техніка, можливості, що продемонстрували фахівці ДСНС. Під неабиякими враженнями допитлива малеча виявила бажання, хоч ненадовго, стати юними рятувальниками.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голови Тернопільської і ...
Наступна новина: Правоохоронці проводять ...

КОМЕНТАРІ