На джазовий фестиваль до Львова прибули меломани зі всієї України

На джазовий фестиваль до Львова прибули меломани зі всієї України

13.06.14 17:37 0 1170
12 червня, у Львові стартував один із найавторитетніших в Україні джазових фестивалів – вже четвертий традиційний «Аlfa Jazz Fest». Перший концерт проходив на головній сцені фестивалю – імені Едді Рознера, яку розмістили у Парку культури ім. Б. Хмельницького.

Гедлайнером вечора був відомий американський гітарист та співак, володар чотирьох премій Grammy, Ларрі Карлтон. Перед початком його виступу з публікою, яка з нетерпінням чекала старту Свята вишуканої музики, спілкувалася репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

На фестиваль джазового мистецтва до Львова прибуло чимало гостей з різних регіонів України. Пан Олексій приїхав слухати гарну музику з Харкова. «Про «Alfa Jazz Fest» почув від друзів,тому не міг не приїхати сюди. Очікую від фестивалю багато хорошої музики», – сказав він.

Середня ціна квитка на концерти цьогорічного «Alfa Jazz Fest» – від 250 до 800 грн. Проте така вартість глядачів не налякала. «Ціна цілком адекватна. Хочу послухати гарну музику. Я тут вперше, тому навіть ще не усвідомлюю до кінця, що фестиваль вже зараз почнеться», – поділилася враженнями меломанка Галина.

Інформація, що спонсорує фестиваль потужна російська фірма, для принаймні частини публіки стала неприємним сюрпризом. «Я не знав про це. Негативно ставлюсь до того, що саме цей банк є партнером фестивалю. Але сам джаз люблю», – наголосив пан Ярослав.

Нестабільність в Україні, яку майстерно підігрівають з території Росії, не могла не вплинути на загальний настрій під час Фестивалю. Подружжя Микола і Наталія приїхали з Києва, щоб зарядитись позитивними емоціями: «Знаєте, двоякі відчуття у нас. З одного боку хочеться послухати гарну музику, трохи відпочити. Але з іншого боку – ми півгодини тому почули, що наш кордон вкотре перетнули російські танки. Ми живемо біля Майдану і на власні очі бачили снайперів на дахах», – розповіли гості з Києва. Однак, попри це, столичні меломани налаштовані оптимістично. «Ми, все-таки, віримо, що сила усмішки, позитивних емоцій, які ми точно тут отримаємо, допоможе здолати будь-якого ворога», – вважає пані Наталія.

«Alfa Jazz Fest-2014» у Львові триватиме до 15 червня. Концерти проходитимуть на трьох сценах – ім. Едді Рознера, на площі Ринок і на майданчику біля палацу Потоцьких (вул. Коперника).

Повну версію відео із зазначеної події дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна може отримати ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ