У Криму ВІЛ-позитивні ув’язнені залишилися без ліків

У Криму ВІЛ-позитивні ув’язнені залишилися без ліків

13.06.14 16:09 0 1230
У Криму ВІЛ-позитивні ув’язнені залишилися без життєво важливого лікування.

Про це повідомили у Всеукраїнській мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

За інформацією Управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) по Республіці Крим та місту федерального значення Севастополю, запас препаратів антиретровірусної терапії для ВІЛ-позитивних ув’язнених на балансі управління закінчився 10 червня 2014 року. Таким чином, люди, які не мають необхідних препаратів, змушені перервати лікування, що надалі призведе до розвитку резистентності до АРВ-препаратів або смерті.

Окрім того, препарат «Тенвір», що входить в схему лікування для 32 ВІЛ-позитивних ув’язнених, не входить до переліку життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів 2014 року, затвердженого урядом Російської Федерації, і, відповідно, не може закуповуватися за рахунок коштів федерального бюджету. Це може призвести до переривання антиретровірусної терапії та до катастрофічних наслідків для життя та здоров’я ВІЛ-позитивних ув’язнених, які відбувають покарання в Криму.

Зараз в установах Управління ФСВП Росії по Республіці Крим та м. Севастополю перебуває 83 ВІЛ-позитивних ув’язнених, які отримують антиретровірусну терапію.

«ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» звертається до урядів України та РФ з вимогою знайти метод урегулювання ситуації, яка ставить під загрозу життя людей, та наголошує на неприпустимості переривання лікування, що є прямим порушенням прав громадян на життя та здоров’я», – коментує ситуацію голова Координаційної ради Мережі Володимир Жовтяк.

Мережа також звертається до представників міжнародної спільноти та журналістів із проханням приділити ситуації, яка склалась, максимальну увагу, адже саме розголос та наша активна громадянська позиція можуть надати людям, які стали заручниками ситуації, шанс на життя.

Нагадаємо, забезпечення АРВ-препаратами раніше здійснювалося у вигляді гуманітарної допомоги ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ