У Львові представили медаль у давньоруському стилі, присвячену Небесній сотні

У Львові представили медаль у давньоруському стилі, присвячену Небесній сотні

13.06.14 09:12 0 1089
12 червня, у Львові представили пам’ятну медаль, присвячену полеглим на Майдані героям Небесної сотні. Медаль є сувенірною і виконана у староруському стилі.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Директор ТзОВ «Топаз», яке виробило медалі, Володимир Цьвок розповів: «У нас виникла ідея виготовити медаль, присвячену подіям Євромайдану. Вона зроблена з мідно-нікелевого сплаву, який ще називають «новим сріблом». Діаметр медалі – 35 мм. Вона виконана у староруському стилі. Поки що плануємо виготовити близько 5 тис. штук.

Медалі згодом будуть у блістерних упаковках, на яких надрукують державний та духовний гімни України, гасла «Україна – понад усе» та «Пам’яті Небесної сотні». На звороті упаковки розмістять текст пісні «Пливе кача по Тисині» та напис «Герої не вмирають». Також всередині буде надрукований список загиблих Небесної сотні».

Художник, розробник медалей Олег Денесенко розповів більш детально про символи на медалях.

«На аверсі медалі зображений козацький хрест, на променях якого є давньоруські орнаменти, обрамлені лавровим вінком – символом слави. Тризуб у центрі символізує державність. Також є напис: «Слава Україні – Героям слава». Тобто, аверс є більш національно-патріотичний, державницький.

На реверсі зображений Архистратиг Михаїл – воєвода сил небесних, давній покровитель українського воїнства, який символізує боротьбу добра і зла. У його правій руці – вогняний меч, у лівій – щит із тризубом. Архангел вбраний у давньоруські обладунки і вражає дракона, який уособлює зло. Це символізує те, що добро завжди перемагає зло. Також на реверсі є гасло «Пам’яті Небесної сотні – Герої не вмирають», – зазначив він.

За словами Володимира Цьвока, медалі вже можна придбати у кіосках.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі з 1 липня ...

КОМЕНТАРІ