У Львівській області облдержадміністрація клопотатиме про передачу у комунальну власність гуртожитку в Дублянах

У Львівській області облдержадміністрація клопотатиме про передачу у комунальну власність гуртожитку в Дублянах

13.06.14 16:10 0 1266
У м. Дублянах під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Йосифа Ситника за участю представника Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулась виїзна нарада з приводу колективного звернення жителів гуртожитку №5 м. Дубляни.

Мешканці міста обурюються, що їм не дають змоги реалізувати своє право на приватизацію гуртожитка №5 по вул. Студентській, 5, в якому вони проживають уже понад 20 років.

Річ у тім, що передати гуртожиток у комунальну власність не можливо, оскільки балансоутримувачем цього гуртожитку є Львівський національний аграрний університет. Водночас ЛНАУ не має ще всіх правовстановлюючих документів, зокрема свідоцтва на право власності на нерухоме майно. До того ж, не встановлено статус гуртожитку: чи це сімейний, чи студентський, що є дуже суттєвим під час приватизації.

Як наголосив Йосиф Ситник, в цій ситуації необхідно йти назустріч один одному. «Безперечно місцева територіальна громада – це первинне, але й інтереси університету треба враховувати. Необхідно шукати порозуміння й не загострювати й так вже конфліктну ситуацію», – сказав перший заступник голови ОДА.

За підсумками засідання запропоновано: звернутись до Міністерства аграрної політики та продовольства України як органу, що уповноважений управляти майном ЛНАУ щодо вчинення реальних дій з отримання свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку №5 по вул. Студентській, 5 у м. Дублянах; подати на розгляд тимчасової комісії Львівської обласної ради з питань гуртожитків пропозицію щодо включення гуртожитку №5 у м. Дублянах у цільову Програму передачі гуртожитків Львівської області у власність територіальних громад на 2014-2015 роки.

Це дасть змогу пришвидшити процес передачі гуртожитку у комунальну власність й тим самим сприятиме приватизації житлових кімнат.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Криму ВІЛ-позитивні ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ