Йосиф Ситник: «Стебницький «Полімінерал» не повинен допустити повторення екологічної катастрофи 1983 року»

Йосиф Ситник: «Стебницький «Полімінерал» не повинен допустити повторення екологічної катастрофи 1983 року»

13.06.14 12:41 0 1047
11 червня перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник взяв участь у робочій нараді з приводу виконання інвестиційних зобов’язань Стебницьким державним гірничо-хімічним підприємством «Полімінерал», яка відбулася безпосередньо на підприємстві.

У нараді також взяли участь в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олексій Балицький, депутат ЛОР Михайло Задорожний, в.о. генерального директора підприємства «Полімінерал» Сергій Гринчак та представники місцевої влади.

У своєму виступі Йосиф Ситник розповів, що причиною скликання круглого столу стало невиконання екологічних зобов’язань підприємством.

«Мова йде про відкачування розсолів з хвостосховища, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації, – що не було виконане минулого року і при невиконанні у цьому році може призвести до великої екологічної катастрофи. У 1983 р. на цьому підприємстві вже був прорив дамби, внаслідок чого величезна маса соляних відходів попала у річку Тисменицю, а звідти у Дністер та Чорне море. Це завдало величезної шкоди флорі і фауні нашої країни. Тому облдержадміністрація триматиме на пульсі питання виконання екологічних зобов’язань приватним підприємством «Полімінерал».

У разі не викачування розсолів є небезпека обвалу землі над хвостосховищем. Михайло Задорожний наголосив, що ініціюватиме на обласній раді створення спеціальної комісії, яка буде слідкувати за дотримання екологічних зобов’язань підприємством. Олексій Балицький додав, що ініціюватиме щоквартальну перевірку цих зобов’язань.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 21 червня на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ