У Львівській області розповіли як зберегти самовладання та підтримати здоровий дух

У Львівській області розповіли як зберегти самовладання та підтримати здоровий дух

13.06.14 08:28 0 1029
В умовах нинішньої ситуації в Україні, коли держава конче потребує вірних та дужих вояків, підготовлених і стратегічно, і фізично, і психологічно, важливим постає питання психологічного супроводу та підтримки тих, які брали участь у військових діях та на власні очі побачили війну та смерть, знищуючу силу вибухів і безжальність куль.

10 червня, у Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся психологічний тренінг для військовослужбовців військової частини 4114 Національної гвардії України, що виконували службово-бойові завдання в районі Антитерористичної операції у містах Маріуполь та Луганськ. Тренінг відбувся за участі сертифікованого датського фахівця Карла Плеснера.

Карл Плеснер представник Центру Ненасильницького Спілкування - спеціаліст із вирішення проблем психологічного відновлення у випадках перенесення насильства, пограбувань, викрадень, катування та спроб вбивства. Працює в Датській поліції як медіатор у справі відновлення справедливості. Працював у Данії, Норвегії, Польщі, Індії, Ізраїлі, Палестині. Останні півроку він також надавав психологічну допомогу учасникам акцій протесту та працівникам міліції у містах Київ, Одеса, Тернопіль та Івано-Франківськ.

Розпочав зустріч доцент кафедри практичної психології факультету психології ЛьвДУВС, кандидат психологічних наук, доцент Карпенко Віталій Володимирович: «На жаль чи на щастя, наші вітчизняні психологи мають досвід роботи лише у мирний час, тому і виникла необхідність залучити спеціалістів мережі «Ненасильницьке спілкування» та запозичити їхні надбання та доробки у цій сфері».

Після офіційного представлення, військовослужбовці залишились сам на сам з Карлом. Тренер відразу окреслив демократичні та легкі правила співпраці: говориш тільки тоді, коли хочеш сказати, бажаєш бути по іншу сторону дверей - тебе ніхто не змушує лишитись. Надіємось, що поза камерами фотоапаратів та без свідків, з цього тренінгу молодим військовим вдалось почерпнути багато корисного для себе.

У планах датського тренера зустрітись також з працівниками львівської міліції та провести лекцію на факультеті психології Львівського державного університету внутрішніх справ (вул. Кривоноса, 1).

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: надія Гуменюк ...
Наступна новина: Українські журналісти Найєм ...

КОМЕНТАРІ