Житомирщина не стоїть осторонь подій в нашій державі

Житомирщина не стоїть осторонь подій в нашій державі

13.06.14 08:01 0 1052
У своєму звіті про підсумки 100 днів діяльності на посаді голови облдержадміністрації Сидір Кізін не залишив поза увагою і суспільно-політичну ситуацію на Житомирщині на фоні останніх подій в нашій державі. Він акцентував увагу на тому, що в області проводиться активна робота щодо надання допомоги Збройним Силам України та посилення обороноздатності регіону. У цьому контексті він зазначив про те, що вже створено регіональний міжвідомчий координаційний штаб з питань безпеки та правопорядку. Головна мета його функціонування полягає в координації зусиль влади, правоохоронних органів, громадських організацій – представники яких входять до складу штабу – по забезпеченню безпеки та правопорядку в області.

Голова облдержадміністрації відзначив, що завдяки зусиллям громадських активістів та правоохоронців травневі свята пройшли спокійно. А вибори Президента України на Житомирщині відбулися із дотриманням демократичних процедур і без застосування адміністративного ресурсу.

Сидір Кізін наголосив на тому, що на Житомирщині створено батальйон територіальної оборони, а жителі області активно долучилися до надання допомоги житомирським військовослужбовцям, які зараз перебувають на Сході України.

Очільник області тримає на особистому контролі забезпечення фінансової підтримки для сімей загиблих вояків, а також підтримує родичів тих, хто зараз відстоює мир і спокій нашої держави у Донецькій та Луганській областях. За словами Сидора Кізіна, обласна рада прийняла рішення про надання грошової допомоги у розмірі 30 тис. грн. сім’ї кожного загиблого військовослужбовця.

Окрім цього, з ініціативи голови облдержадміністрації відбулася зустріч дружин та матерів житомирських вояків із Міністром оборони України Михайлом Ковалем та прийняття ним рішення про часткову ротацію. Вагомим досягненням є прийняття Верховною Радою постанови про лікування поранених у неспокійних регіонах України в клініці «Феофанія», автором якої є народний депутат від ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Сидір Кізін переконаний, що житомирські десантники стоять на передовій, свідомо ризикуючи своїм життям і кожен із них вже став героєм. З метою їх підтримки підприємці та пересічні жителі нашої області збирають кошти та продукти харчування. За словами Сидора Кізіна, завдяки розумінню та небайдужості людей днями у Слов’янськ передали 85 сучасних бронежилетів для наших військових.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На черговій сесії ...
Наступна новина: постійна комісія з питань ...

КОМЕНТАРІ